POMEN SRBIMA U ZALAZJU: Obeleženo 26 godina od ubistva 69 srpskih civila i vojnika; Grujičić: Milion pretećih poruka

Izvor: Večernje novosti, 12.Jul.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMEN SRBIMA U ZALAZJU: Obeleženo 26 godina od ubistva 69 srpskih civila i vojnika; Grujičić: Milion pretećih poruka

Služenjem parastosa i polaganjem cveća kod spomenika i kosturnice u selu Zalazje, danas je obeleženo 26 godina od ubistva 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992. godine u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni Služenjem parastosa i polaganjem cveća kod spomenika i kosturnice u selu Zalazje, danas je obeleženo 26 godina od ubistva 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992. godine u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Biljača i Zagoni.RTRS prenosi da su nakon liturgije u Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Srebrenici, članovi porodica poginulih, rodbina, saborci i brojne delegacije posetili mesta stradanja.Miladin Dragičević, izaslanik predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je da je na današnji dan pre 26 godina ubijeno 69 vojnika i civila iz mesta Zalazje gde se istorija stradanja i tuge ponavlja.Na skupu je saopštemo da do pomirenja može doći kada srpske žrtve u Srebrenici više ne budu žrtve drugog reda i da porodice i preživeli nikada neće prestati da tragaju za istinom.PROČITAJTE JOŠ: Sećanje na srpske žrtve u Srebrenici"Dok god drugi ne budu čuli drugu stranu nema pomirenja. Ja sam juče dobio milion pretećih poruka, milion psovki. Zar neko može da oseća više bola, nego ja kome su ubili oca. Ono što je genocidna namera to su Ratkovići, Zalazje, druga srpska sela. To je genocidna namera", rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.RTRS podseća da su jake muslimanske snage iz Srebrenice, pod komandom Nasera Orića, nastavljajući plansko etničko čišćenje srpskih prostora započeto u aprilu, 12. jula 1992. godine upale u više srpskih sela u srebreničkoj i bratunačkoj opštini ubijajući, pljačkajući i paleći sve što su stigle. Tog dana ubijeno je 69, a ranjeno mnogo više srpskih boraca i civila, dok su 22 nestala i zarobljena.Navodi se da za ove, kao i za mnoge druge zločine nad Srbima iz Srebrenice i srednjeg Podrinja, još niko nije odgovarao.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SRS: Za ubistva Srba u srebreničkim selima 1992. niko nije odgovarao

Izvor: Beta, 12.Jul.2018

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je danas da su u srebreničkim selima Zalazje, Sase i Biljača na Petrovdan 1992. muslimanske formacije ubile 69 Srba, a za taj zločin niko nije odgovarao.Kako se navodi u saopštenju, u znak sećanja na te žrtve održan je pomen u selu Zalazje kojem je prisustvovao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.