Otac Monike Karimanović: Ninoslav Jovanović priznao krivicu

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 12:19

Otac Monike Karimanović: Ninoslav Jovanović priznao krivicu

Pred Višim sudom u Nišu održano je pripremno ročište u slučaju koji se vodi protiv Ninoslava Jovanovića, zbog otmice Monike Karimanović krajem prošle godine u okolini Niša.
Postupku, koji je zbog zaštite interesa maloletnog lica, zatvoren za javnost, prisustvovali su njeni roditelji.

Prema njihovim rečima, Jovanović je delimično priznao krivicu pozvavši se na neuračunljivost.
"Ne negira krivicu, on je potvrdio krivicu ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sad gleda da uzme neku dokmntaciju sa veštačenja, hoće da se to obnovi", rekao je otac Monike Karimanović, Robert Karimanović.
Glavni pretres na suđenju, za koje Tužilaštvo zbog osetljivosti postupka, nije objavilo pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje tereti Jovanović, zakazano je za 8. jul.
"Nadamo se da će sud doneti pravu odluku i da će biti osuđen po onoj meri koju je zaslužio", poručila je Monikina majka Aleksandra.
Ninoslav Jovanović uhapšen je 5. januara nakon 17-dnevne potrage, u svom rodnom selu Malči. Osumnjičen je da je 12-godišnju Moniku oteo u selu Suvi Do i sa njom se krio desetak dana.
Ninoslav Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru, od 2006. do 2018. godine.
Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja preko društvenih mreža.
Oslobođen je u martu 2019. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.