Osumnjičeni za upad u Patrijaršiju negira iznudu, priznaje pištolj

Izvor: RTS, 05.Jul.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za upad u Patrijaršiju negira iznudu, priznaje pištolj

Osumnjičeni za upad u prostorije Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve Branko L. (42) saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da mu odredi pritvor.
Branku L. se na teret stavljaju dva krivična dela - iznuda u pokušaju, koju je tokom saslušanja negirao i nedozvoljeno nošenje oružja što je priznao.
Nakon saslušanja, tužilaštvo je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predložilo da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.
Odluku o pritvoru do kraja dana doneće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.
U daljem toku postupka tužilaštvo planira da ispita očevice i svedoke ovog događaja.
Branko L. se tereti da je 3. jula uz upotrebu pištolja, koji je nedozvoljeno nosio, upao u prostorije blagajne Hrama Svetog Save koje se nalaze u Patrijaršiji, u ulici Kralja Petra, u trenutku kada su se u prostoriji nalazili blagajnica i jedan radnik.
Prema navodima krivične prijave, pištolj nije uperio u njih, ali je zahtevao da mu predaju 200.000 evra kako bi taj novac odneo Srbima na Kosovu i Metohiji.
U ovom incidentu niko nije povređen, a brzom intervencijom policije osumnjičeni je uhapšen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osumnjičeni za upad u Patrijaršiju priznaje pištolj, negira iznudu

Izvor: B92, 05.Jul.2019

Beograd -- Osumnjičeni za upad u prostorije Patrijaršije SPC B. L. (42) saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu...Nakon toga je tužilaštvo predložilo sudu da mu odredi pritvor...Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela - iznuda u pokušaju, koju je tokom saslušanja negirao i...

Nastavak na B92...

PRIZNAO NOŠENJE PIŠTOLJA, ALI NE I IZNUDU Osumnjičenom za upad u Patrijaršiju određen pritvor

Izvor: 011vodič.com, 05.Jul.2019

Foto: D. Briza / RAS Srbija Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana osumnjičenom za upad u prostorije Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve Branku L. (42). On je prethodno saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je negirao krivično delo iznuda u pokušaju, a nedozvoljeno...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.