Osumnjičeni za prevaru Šarićeve majke zadavljen u zatvoru

Izvor: Blic, 15.Nov.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za prevaru Šarićeve majke zadavljen u zatvoru

Milivoje Terzić (37) iz Pljevalja, osumnjičen da je prevario majku narko bosa Darka Šarića za 300.000 evra, zadavljen je juče oko 13 sati u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, prenose podgoričke "Vijesti".

Iako je u zvaničnom saopštenju ovog zavoda rečeno da se Terzić obesio o zaštitnu rešetku koja od prozora odvaja sobu u kojoj je bio smešten sa još pet pritvorenika, izvor "Vijesti" blizak istrazi tvrdi da su nalazi obdukcije pokazale da je Pljevljak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zadavljen.

Za sada zvanična verzija govori da je Terzić počinio samoubistvo u trenutku kada je ostao sam, juče oko 13 sati, kada su ostali pritvorenici izašli u polusatnu šetnju. On je odbio da im se pridruži pod izgovorom da mu se ne šeta.

Optužnica protiv protiv Terzića i Aksentija Ilijina iz Subotice podignuta je zbog krivičnog dela prevare. Oni se terete da su od 28. do 31. jula lažno prikazali Ivanki Šarić, majci Darka i Duška Šarića, da će za 300.000 evra izdejstvovati ustupanje krivičnog postupka iz Italije u Crnu Goru za njenog sina Duška.

Milan Radović, direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, Aksentije Ilijin se Ivanki Šarić predstavljao kao "Marko iz kabineta predsednika Crne Gore”.

- On je Ivanki Šarić nudio pomoć u vezi sa krivičnim postupkom koji se vodi protiv njenog sina Duška. On bi davao telefonsku vezu Terziću koji je izmenjenim glasom imitirao glas predsednika Crne Gore. On je u bekstvu nakon što je prethodno od Ivanke Šarić preuzeo 300.000 evra u njenom stanu u Pljevljima - rekao je Radović.

Kako se navodi u saopštenju Terzića je po prijemu u zatvor u Podgorici detaljno pregledao zatvorski lekar i u njegovom zdravstvenom kartonu konstatovao da je psihosomatski zdrav.

- Prema izjavi zatvorskog lekara, pritvoreni Terzić je delovao stabilno i ništa nije ukazivalo na suicidne namere. Ovu konstataciju je potvrdilo i pet pritvorenih osoba - izjavio je Radović.

Prema tvrdnjama uprave ovog zatvora "uvidom u evidenciju o realizovanim posetama Terzića je u zatvoru posećivala samo majka i to po odobrenju Osnovnog suda u Kotoru”.

- Više detalja o samoubistvu Terzića biće poznato nakon istražnih radnji - kaže se u saopštenju i dodaje da je uprava zatvora o ovom slučaju obavestila Upravu policije, Osnovno državno tužilaštvo, predsednika Višeg suda u Podgorici, advokata i porodicu preminulog.

VIDEO> Izjave zavničnika o samoubistvu Terzića:

Povezane vesti: Ohajo: Vlasnik oslobodio divlje zveri, pa se ubio

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.