Oštetili dve banke za više od 17 miliona dinara, uhapšene tri osobe

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštetili dve banke za više od 17 miliona dinara, uhapšene tri osobe

Uhapšene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i 12 osoba osumnjičenih za krivično delo pranje novca.
Osumnjičeni G. G. (1970), D. R.(1957) odgovorno lice knjigovodstvene agencije i M. M. (1992) odgovorno lice jedne banke, se terete da su za ostale osumnjičene sačinili falsifikovanu dokumentaciju o zaposlenju.
Na taj način su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << im, kako se sumnja, nezakonito omogućili da u dve banke dobiju gotovinske kredite, u ukupnom iznosu od 17.575.161 dinara, za koliko su oštetili te banke i koji su dalje koristili.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Krivičnom prijavom za krivično delo pranje novca obuhvaćeno je još pet osoba za kojima je raspisana potraga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.