Orlić: Slovenija jedan od važnih ekonomskih partnera Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2022, 17:07

Orlić: Slovenija jedan od važnih ekonomskih partnera Srbije

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić danas je u razgovoru sa slovenačkim ambasadorom Damjanom Bergantom ocenio da se bilateralni odnosi kreću uzlaznom putanjom i da su dostigli najviši nivo od uspostavljanja.

On je naglasio da je Slovenija jedan od važnih ekonomskih partnera i investitora u Srbiji, ističući da je više hiljada kompanija iz Srbije i Slovenije aktivno na oba tržišta, ne samo kroz trgovinu već i kroz investicije.

Orlić je zahvalio Sloveniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na aktivnoj podršci evropskom putu Srbije.

Ambasador Bergant je istakao da je Srbija bitan ekonomski i politički partner Slovenije i dodao da je ključni faktor stabilnosti i sigurnosti Zapadnog Balkana.

Pomenuta je važnost inicijative Otvoreni Balkan koja predstavlja primer uspešne regionalne saradnje, a koja je potekla od predsednika Aleksandra Vučića.

Govoreći o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, predsednik Narodne skupštine je istakao da se srpski narod svakodnevno suočava sa velikim pritiscima izazvanim neodgovornim ponašanjem privremenih institucija u Prištini.

"Rukovodstvo Srbije, na čelu sa predsednikom Vučićem okrenuto je dijalogu i iznalaženju kompromisnog rešenja", naveo je Orlić i izrazio zadovoljstvo što je postignut dogovor kojim se čuva naša državnost na KiM i istovremeno obezbeđuje slobodno kretanje svim građanima Srbije.

Ambasador Slovenije je istakao da razume poziciju Srbije i izrazio podršku nastavku dijaloga Beograda i Prištine naglasivši da dijalog ne bi trebalo da usporava dalji napredak Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

Dodao je da potezi rukovodstva Srbije doprinose očuvanju mira i stabilnosti i naglasio da su bilo kakvi pokušaji da se pritiscima izazove proterivanje stanovništva neprihvatljivi sa aspekta međunarodnog prava i evropskih vrednosti.

Sagovornici su se saglasili da nastave komunikaciju i saradnju na obostranu korist dve zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Orlić: Slovenija jedan od važnih ekonomskih partnera Srbije

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 31.Avg.2022

BEOGRAD – Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić danas je u razgovoru sa slovenačkim ambasadorom Damjanom Bergantom ocenio da se bilateralni odnosi kreću uzlaznom putanjom i da su dostigli najviši nivo od uspostavljanja. On je naglasio da je Slovenija jedan od važnih ekonomskih partnera...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.