Optužnice zbog ubistva devojčice u Prahovu

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice zbog ubistva devojčice u Prahovu

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Z. A., kojom ga tereti za teško ubistvo dvoipogodišnje ćerke svoje devojke V. F., u maju ove godine.
V. F. se istom optužnicom, od 11. novembra, tereti za krivično delo napuštanje nemoćnog lica, rečeno je Tanjugu u negotinskom tužilaštvu.
Njoj je nakon podizanja optužnice sud ukinuo pritvor, a tužilaštvo je na tu odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjavilo žalbu, dodaju u tužilaštvu.
Za krivično delo teško ubistvo deteta zaprećena je kazna do 40 godina zatvora, a za delo koje se majci stavlja na teret zaprećena je kazna do osam godina zatvora.
Sumnja se da je Z. A. u Prahovu pretukao devojčicu na smrt, a majka ga u tome nije sprečila.
On je u pritvoru.
Optužnicu treba da potvrdi sud, nakon čega može da usledi suđenje.
Odluku suda da majku pusti na slobodu do suđenja je zastrašujuća, saopšteno je iz Fondacije "Tijana Jurić".
"Okrivljena pored državljanstva Srbije ima i državljanstvo i pasoš Rumunije kao i rodbinu u Austriji te postoji velika mogućnost da će, sada kada joj je ukinut pritvor, napustiti Srbiju kako joj ne bi bilo suđeno za ovo krivično delo u skladu sa evropskom konvecijom o ekstradiciji", saopšteno je iz Fondacije.
Iz Fondacije "Tijan JuriĆ" navode da je tokom istrage utvđeno da je dvoipogodišnju devojčicu kritične večeri očuh satima tukao. Za to vreme majka je bila ispred kuće i, kako je priznala, ništa konkretno nije uradila kako bi spasila sopstveno dete. Istragom je takođe utvrđeno, a majka je verbalno potvrdila navode iz Fondacije, da nakon što je videla da joj dete ne daje znakove života nije uradila ništa.
Nakon smrti deteta, majka je dva sata sa očuhom razgovarala o tome šta se dogodilo, potom su sakrili tragove i odveli dete u dom zdravlja gde su dežurnim lekarima saopštili da je dete palo sa terase, saopšteno je iz Fondacije "Tijana Jurić".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

HOROR U POŽAREVCU: UBIO ŽENU ZA 400 EVRA I POLOVNI AUTO: Otac i sin nagovorili Aleksandra da PREGAZI STARICU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:06

Osumnjičeni Aleksandar pred policijom je priznao zločin...Otac i sin, Saša S. (47) i Danijel S. (21) obećali su Aleksandru Đ. (22) 400 evra i polovan automobil, kao nadoknadu za ubistvo Ružice Kovač (78) u Požarevcu...Zbog sumnje da je 14. oktobra izvršio teško ubistvo Ružice Kovač (78) određen...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.