Ognjenoviću šest godina zatvora zbog Galenike

Izvor: RTS, 19.Okt.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ognjenoviću šest godina zatvora zbog "Galenike"

Specijalni sud u Beogradu osudio je na šest godina zatvora bivšeg direktora "Galenike" Nenada Ognjenovića povodom optužbi da je sa saradnicima zloupotrebom položaja oštetio tu farmaceutsku kuću.
Trojica njegovih saradnika osuđena su na kazne od 10 meseci kućnog zatvora do tri godine zatvora, a četvoro njih je oslobođeno od optužbi.

Ovo je prvostepena presuda na koju i Tužilaštvo za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << organizovani kriminal i odbrana imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.
Ognjenović se u ovom slučaju tereti za četiri krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, a tokom suđenja je negirao delo za koje se tereti. 
Ovo je takozvani slučaj "Galenika 1", dok je "Galenika 2" još u toku suđenja.
Pored Ognjenovića, kazna zatvora od tri godine izrečena je nekadašnjem direktoru "Velefarma" Dragoljubu Vučićeviću, a vlasniku radnje "Pavlović" Draganu Pavloviću izrečena je kazna od 10 meseci kućnog zatvora. 
Odgovorno lice u privrednom društvu "Trgošped-trans" Milan Vladović osuđen je na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu od 90.000 dinara. 
Optužbi su oslobođeni nekadašnji zamenik generalnog direktora "Galenike" Goran Orlić, odgovorna lica u privrednim društvima "Farmanari" i "Unihemkom" Željko Jovović i Ljubica Prica i procenitelj Željko Birmancević. 
Ovaj slučaj pokrenut je u maju 2013. godine, a optužnica je podignuta u novembru. 
Protiv optuženog vlasnika zanatske radnje i privrednog društva "Livnica Jeremić" Miodraga Jeremića i direktora "Farmatrejda" Radoslava Sekulića postupak je obustavljen, jer su u međuvremenu preminuli. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.