Održana komemoracija novinaru Zoranu Mandžuki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana komemoracija novinaru Zoranu Mandžuki

BEOGRAD - U Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS) danas je održana komemoracija novinaru Zoranu Mandžuki (61), dugogodišnjem spoljnopolitičkom komentatoru Borbe i saradniku Naše Borbe i Danasa.

Opraštajući se od kolege, urednik dnevnog lista Blic Ivan Mrđen rekao je da "svaka dobra priča o Mandžuki mora da počne 1. septembra 1969. kada su Mandžuka i grupa od desetak mladih novinara počeli pripravnički staž u Borbi".

Mrđen je podsetio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "nesretni dan krajem 1994. kada su komesari Mirjane Marković ušli u prostorije Borbe i za samo nekoliko dana uspeli da sve što je stvoreno u eri Stanislava Marinkovića vrate na vunena vremena".

On je rekao da je Mandžuka "nakon toga napustio Srbiju, otišao u Kanadu gde je jednostavno morao da se skloni u vreme kada u ovom gradu neki ljudi i neka prezimena nisu mogli da računaju na ostvarenje ni osvnovnih prava".

Mrđen je dodao da Mandžuka "nikada nije prestao da bude novinar i da je pisao prvo za Našu borbu, a onda za Danas".

"Zoran se ne bi naljutio ako kažem da je on do kraja živeo po čuvenoj izreci jednog od glavnih kreatora naše nesreće, ali da je Zoranovo 'nemam nameru ništa da menjam' bilo usmereno na život, toleranciju, prijateljstvo", kazao je Mrđen.

Komemoraciji povodom smrti Zorana Mandžuke su prisustvovali članovi porodice, brojne kolege, prijatelji i poštovaoci.

Mandžuka je rođen 1947. godine u Sarajevu, a novinarsku karijeru je započeo 1969. u Borbi. Bio je dugogodišnji spoljno-politički novinar tog lista i svrstao se u vodeća pera novinarstva u bivšoj SFRJ.

Pored vrhunskog profesionalizma Zoran Mandžuka se odlikovao i specifičnim šarmom i optimizmom, čak i u teškim trenucima u poslu i privatnom životu. Iza sebe je ostavio decu Mašu i Marka i životnu saputnicu Selmu.

Zoran Mandžuka će biti sahranjen sutra u podne u Beogradu na groblju Lešće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.