Odloženo suđenje optuženima za prvu otmicu zemunskog klana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 11:18

Odloženo suđenje optuženima za prvu otmicu "zemunskog klana"

U Višem sudu u Beogradu danas je za 10. oktobar odloženo suđenje dvojici bivših policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana", koji se terete za razbojništvo i otmicu Novaka Stevanovića (22) 1997. godine, nakon čega je on izvršio samoubistvo.

Suđenje je odloženo zbog bolesti sudije.

Takođe, na današnje suđenje nisu došli ni svedoci Milorad Bracanović i Ljubiša Buha Čume.

Naime, Bracanovićeva ćerka je sud obavestila da je on smešten u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dom za dementna i stara lica, dok je Čumetov advokat rekla da se on nalazi u Libiji i da se vraća krajem septembra.

U ovom slučaju, koji je poznat i kao prva otmica "zemunskog klana" učestvovao i pokojni Dušan Spasojević, a sada se sudi za krivično delo razbojništvo dvojici bivših policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana".

Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić.

Prema optužnici, trojica optuženih su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka.

Pored optuženih i pokojnog šefa "zemunskog klana", u ovom krivičnom delu navodno je učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", takođe pokojni Zoran Vukojević.

Optuženi Đajić je bio Vukojevićev kum.

Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio optuženi Ristić i potom ga predali vođi klana - Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova - prva "otmica" klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.

Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.