Odloženo suđenje Simonoviću za paljenje kuće novinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 10:46

Odloženo suđenje Simonoviću za paljenje kuće novinara

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 22. jun odložen početak ponovljenog suđenja bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću povodom optužbi da je druge optužene podstrekivao da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine.

Do odlaganja je došlo zbog izostanka advokata Zore Dobričanin Nikodinović.

Na optuženičkoj klupi sa Simonovićem su i Vladimir Mihailović, a u odsustvu se sudi Aleksandru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Marinkoviću koji se tereti kao direktni izvršilac krivičnog dela, ali je od 2020. godine u bekstvu, i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Oni su nakon prvog suđenja bili osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne, ali je krajem decembra tu presudu ukinuo Apelacioni sud u Beogradu i naložio da im se suđenje ponovi zbog niza manjkavosti i bitnih povreda odredbi krivičnog postupka.

Optuženi se terete za krivično delo "izazivanje opšte opasnosti".

Simonović od početka procesa kategorički negirao optužbe, dok Jovanović tvrdi da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine.

U noći između 11. i 12. decembra 2018. godine zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće.

U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Simonović se tereti da je druge optužene podstrekivao da u znak opomene zapale imovinu Jovanovića.

U ovom predmetu, odmah na početku istrage, pevačica Bojana Cvetković Šijacki, priznala je krivicu i zaključila sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Ona je priznala da je dovezla Marinkovića do Jovanovićeve kuće, gde je krivično delo počinjeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.