Izvor: RTS, 11.Maj.2021, 12:26

Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

Apelacioni sud u Prištini odbio je kao neosnovane žalbe branilaca za odbacivanje optužnice i osporavanje dokaza za okrivljene N. S., M. R., S. A., D. M. i R. B. u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.
Prema saopštenju Apelacionog suda, potvrđena je presuda Osnovnog suda u Prištini od drugog marta, i taj krivični slučaj će se nastaviti po pravilima krivičnog postupka.

Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnose na: "učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe", "teško ubistvo", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" i "neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja".
"Tročlano veće Posebnog odeljenja Apelacionog suda utvrdilo je da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je odbio zahteve branilaca da se optužnica odbaci i da se dokazi ospore kao neosnovani", navodi se još u odluci.
Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta Građanske iniicijative "Sloboda, demokratija, pravda", koju je osnovao i vodio je sve do ubistva.
Suđenje nije odmaklo od čitanja optužnice, ponovljenih u nekoliko navrata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

Izvor: N1 televizija, 11.Maj.2021

Apelacioni sud odbio je zahteve za odbacivanje optužnice u vezi sa dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, prenosi Ekspres.

Nastavak na N1 televizija...

Optužnica protiv grupe "Amerika" drugi put vraćena tužilaštvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 12:02

Optužnica u slučaju poznatom kao "Amerika", koji se vodi protiv Veselina Raičevića i još trojice okrivljenih za krijumčarenje droge, po drugi put je odlukom suda vraćena tužilaštvu na dopunu istrage...Optužnica iz septembra 2019. godine, prvi put je vraćena tužilaštvu na dopunu u januaru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.