Obnova Sremskih Karlovaca jedan od prioriteta Pokrajinske vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2018, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova Sremskih Karlovaca jedan od prioriteta Pokrajinske vlade

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji saobraćajnice u naselju Dudara u Sremskim Karlovcima, istakavši da je cilj Pokrajinske vlade da u narednih tri do pet godina, kroz niz infrastrukturne projekte, Sremski Karlovci budu u potpunosti uređeni i obnovljeni.

„Danas smo obišli radove na rekonstrukciji ulice Karlovačkih đaka i okretnice na Dudari za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 40 miliona dinara i to je samo deo posla koji radimo zajedno sa lokalnom samoupravom", rekao je Mirović.

Podsetivši da su završeni radovi na deonici puta od Banstola do Sremskih Karlovaca, predsednik Mirović istakao je da je Pokrajinska vlada izdvojila i sredstva za projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju puta kroz samo naselje, uključujući i sanaciju klizišta na ulasku u Petrovaradin.

„Pokrajinska vlada finansira i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju 20 novih fasada u Sremskim Karlovcima na objektima koji su pod zaštitom države i pokrajine, a do kraja godine nas očekuje i završetak projektne dokumentacije za uređenje samog centra", izjavio je predsednik Mirović.

Tom prilikom, predsednik Mirović najavio je da će Pokrajinska vlada u narednih šest meseci izdvojiti sredstva i za obnovu fasade Saborne crkve i Patrijaršijskog dvora u Sremskim Karlovcima.

„U narednim mesecima započećemo brojne investicije i projekte, koji će biti finansirani iz Budžetskog fonda za obnovu Sremskih Karlovaca koji je osnovala Pokrajinska vlada, a sve u cilju potpune rekonstrukcije i uređenja ove opštine koja ima veliki istorijski značaj, a na korist građana i mnogobrojnih turista", rekao je Mirović.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković ovom prilikom najavio je i izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa na Dunavu, što će, kako je rekao, značajno doprineti povećanju broja turista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović: Obnova Sremskih Karlovaca jedan od prioriteta Pokrajinske vlade

Izvor: Blic, 17.Okt.2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji saobraćajnice u naselju Dudara u Sremskim Karlovcima, istakavši da je cilj Pokrajinske vlade da u narednih tri do pet godina, kroz niz infrastrukturnih projekata, Sremski Karlovci budu u potpunosti uređeni i obnovljeni.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.