OTKRIVAMO Tajnu svirepog ubistva pevačice krije TRAG NA JELENINOJ ŠACI

Izvor: Blic, 23.Okt.2017, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO Tajnu svirepog ubistva pevačice krije TRAG NA JELENINOJ ŠACI

Fragment muškog DNK koji je pronađen na šaci ubijene pevačice Jelene Marjanović ključan je dokaz za pronalaženje ubice, naročito ako se uporedi sa ljudima koji su potencijalno umešani u zločin.

Kako kažu vrhunski forenzičari sa kojima smo pričali, nepotpuni i nepoznati DNK pronađen na domalom prstu desne ruke nesrećne pevačice, na kome fali i burma, lako može dovesti do ubice, ali samo u određenim okolnostima.

- Ako pretpostavimo da se nepotpuni DNK >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uporedi sa DNK ubice, verovatno će se lako dobiti rezultati. Sad je pitanje koliko je uopšte očuvano DNK materijala u ovom slučaju. No parcijalni DNK sigurno je beskorisno uspoređivati sa DNK bazama, kojih mi inače imamo sedam i gde se trenutno čuva oko 10.000 DNK profila naših građana. Neće se dobiti tačni rezultati i to je gubljenje vremena. Ali, poređenje ovog frangmenta DNK sa svim ljudima koji su potencijano umešani u zločin treba da nam otkriju ubicu - rekao nam je forenzičar upućen u slučaj koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti istrage.

Naravno, kako dodaje, DNK analize su moćne ali ne i svemoguće, one ne mogu da dokažu da je osoba genetički materijal na mestu zločina ostavila baš u trenutku činjenja zlodela.

Baš zbog toga biološki tragovi koji su pronađeni na gumici za kosu ubijene pevačice i koji pripadaju njenom mužu okrivljenom za ubistvo Zoranu Marjanoviću, ali i njegovom ocu Vladimiru, još su nedovoljan dokaz da su umešani u to zlodelo.

S druge strane, kako se spekuliše po medijima, fragment muškog DNK na šaci i identičan biološki trag izolovan na donjem delu trenerke Jelene Marjanović ne pripadaju Marjanovićima. To dovodi samo do novih teorija u ovom mučnom slučaju, pa se pojavila i najnovija, po kojoj je više ljudi umešano u ubistvo, čak troje.

Dok se ne reši misterija nepotpunog DNK uzorka, i dalje neće biti jasno šta se to tačno dogodilo 2. aprila prošle godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči.

Prema priči Zorana Marjanovića, on ju je tog dana poslednji put video živu kada se od njega i njihove ćerke odvojila na nasipu i otišla da trči. Odatle se nikada nije vratila, a Zoran je posle sat vremena pozvao porodicu i prijatelje da krenu da je traže.

On je tek uveče policiji prijavio Jelenin nestanak, pa je ostalo nejasno zašto nije reagovao odmah čim je primetio da mu nema supruge. Ovi i mnogi drugi sporni detalji zasada se tumače samo po njegovim izjavama, međutim, porodica ubijene pevačice, Krsmanovići, ima svedoke koji mogu da ispričaju kada su oni zapravo poslednji put videli Jelenu, ali i zašto nije došla kod komšije kojem se javila da će doći.

Zločin iz strasti

Utvrđeno je da je pevačica ubijena krvnički, sa devet jasnih udaraca u glavu, a prema mišljenju forenzičara, način na koji je usmrćena upućuje na to da je reč o - zločinu iz strasti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.