Ništa ne ukazuje na ubice: Optužnica za ubistvo Ivanovića bez novih detalja

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2019, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa ne ukazuje na ubice: Optužnica za ubistvo Ivanovića bez novih detalja

Prištinska Gazeta Ekspres objavila je delove optužnice koja je podignuta protiv šest osoba zbog ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića Prištinska Gazeta Ekspres (Gazeta Express) objavila je danas delove optužnice koja je podignuta protiv šest osoba zbog ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, 16. januara prošle godine u kojoj, međutim, nema detalja koji bi mogli da ukažu na izvršioca i eventualne pomagače u izvršenju ovog zločina. U optužnici na >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 48 strana se, između ostalog, navodi datum i mesto ubistvo Ivanovića na kojeg je, kako se ističe, pucano sa šest metaka iz automobila u pokretu marke „opel astra“, bez registarskih tablica i zatamnjenih stakala, a koje je kasnije pronađeno zapaljeno. Navodi se i da je u vozilu bilo više osoba još uvek nepoznatim sudskim istražiteljima.PROČITAJTE JOŠ - ATENTAT U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ubijen Oliver Ivanović (FOTO) Optužnicom, koju je Državno tužilaštvo podnelo 2. decembra Osnovnom sudu u Prištini, tereti se šest osoba za krivična dela „učešće ili organizovanje kriminalne grupe“, „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, „pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva“, "neovlašćena kontrola ili posedovanje oružja “,„ okrivanje službene tajne “, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju “i „ manipulacija dokazima, u saizvršenju “. Ekspres je objavio i deo optužnice koji se odnosi na obdukcijski nalaz tela Ivanovića, koji je sačinio Institut za sudsku medicinu, u kojem se konstatuje da je žrtva podlegla zadobijenim prostrelnim hicima, uz precizan opis rana i veličine projektila kojima je pogođen. Navodi se da do sada kosovsko tužilaštvo nije uspelo da identifikuje potencijalne ubice Ivanovića.PROČITAJTE JOŠ - Priština sumnjiči bivšeg policajca: Portal na KiM objavio deo optužnice za ubistvo Ivanovića U međuvremenu, dodaje se, međunarodno tužilaštvo već je najavilo da se sumnja da su još četiri osobe bile umešane u ubistvo Ivanovića, kao i da se veruje da se oni nalaze u centralnoj Srbiji. Podseća se da je tužilaštvo izdalo međunarodnu poternicu za Milanom Radoičićem i Zvonkom Vesenlinovićem, koji su, prema navodima tužilaštva, predstavljeni kao vođe grupe umešane u ubistvo Olivera Ivanovića. Lokalni nalog za hapšenje tužilašvo je izdalo za Željka Bojića, policajca u severnoj Mitrovici, i Milana Mihajlovića, poznatijeg pod nadimkom "Popi ".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Objavljene izjave zaštićenih svedoka: "Bradonje" osumnjičene za ubistvo Ivanovića

Izvor: B92, 11.Dec.2019, 13:19

Priština -- Mediji drugi dan objavljuju delove navodne optužnice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok advokati optuženih tvrde da im one još nisu dostavljene...Prištinska Gazeta ekspres u tekstu pod naslovom „Grupa iz podzemlja ‘Bradonje’ osumnjičena za egzekuciju Ivanovića“ navodi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.