Izvor: RTS, 15.Jun.2021, 11:11

Pirot, sedam veterinara uhapšeno zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Policija je uhapsila odgovorno lice Veterinarske klinike Pirot, sedam veterinara u toj klinici i odgovorno lice jednog poljoprivrednog gazdinstva zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.
Uhapšeni su D. Ž. (1965), odgovorno lice Veterinarske klinike Pirot, veterinari u toj klinici D. S. (1972), G. R. (1962), Ž. M. (1987), R. P. (1967), S. S. (1971), S. P. (1969) i Z. P. (1963), kao i S. P. (1970), odgovorno lice jednog poljoprivrednog gazdinstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštio je MUP.
Oni se terete da su, od početka aprila do sredine juna ove godine, iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti ovlašćenih obeleživača goveda od strane Uprave za veterinu, u 29 slučajeva pribavili korist za više od 50 osoba, prikazivanjem fiktivnih kupoprodaja, obeležavanja i umatičenja goveda na području Pirotskog okruga.
Sumnja se, takođe, da nisu sačinjavali zapisnike o aktivnom nadzoru poljoprivrednih gazdinstava.
Na taj način su, kako se sumnja, omogućili da se protiv više od 50 nosilaca poljoprivrednih gazdinstava od strane Veterinarske inspekcije ne podnesu prekršajne prijave zbog postupanja suprotnog odredbama Zakona o veterinarstvu.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.