Nesreća na gradilištu kod Čortanovaca, poginula dvojica radnika

Izvor: RTS, 31.Okt.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesreća na gradilištu kod Čortanovaca, poginula dvojica radnika

Dvojica radnika poginula su jutros kod Čortanovaca na gradilištu železničke pruge Beograd – Novi Sad, potvrđeno je RTS-u.
U Hitnoj pomoći u Novom Sadu RTS-u je rečeno da su dobili poziv jutros oko 7.50. Ekipa je izašla na lokaciju u pravcu Banstola ka Dunavu, gde se nalazi gradilište. 

Nažalost, Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt dvojice radnika. Obojica su turski državljani, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedan je imao 24 a drugi 25 godina.
Kako je rečeno, oni su poginuli nakon pada sa visine.  
RTS-u je u MUP-u potvrđena smrt dvojice radnika. Završen je uviđaj a na teren je izašao i nadležni tužilac kao i inspektori bezbednosti na radu. 
Prema navodima očevidaca, do nesreće je došlo kada je korpa u kojoj su se nalazili radnici, a koju je podizala auto-dizalica, zakačila deo na gradilištu i prevrnula se. 
Jedan radnik je ispao iz korpe a drugi je pao zajedno sa korpom.
Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih organa za to gradilište i od Inspektorata rada zatražio da ga u narednih 15 dana obavesti da li je kontrolisao primenu zakona o bezbednosti na radu na gradilištu u Čortanovcima. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva radnika poginula na gradilištu u Čortanovcima

Izvor: B92, 31.Okt.2019

Dvojica radnika, turskih državljana, stari 24 i 25 godina, poginuli su jutros oko osam sati, na gradilištu u Čortanovcima...Oni su prethodna četiri meseca radili na izgradnji pruge Beograd - Novi Sad...Dvojica radnika pala su sa visine od 20 metara, dok su bili u korpi, koju je držala dizalica....

Nastavak na B92...

Poginula dvojica radnika na gradilištu kod Čortanovaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2019

Dvojica radnika poginula su jutros na gradilištu kod Čortanovaca, preneo je RTS...Prema navodima medija, nesreća na gradilištu tunela na železnikoj pruzi Beograd - Novi Sad...Reč je o muškarcima starosti 25 i 24 godina, koji su turski državljani, a poginuili su nakon pada sa visine...Ekipa Hitne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.