Izvor: RTS, 31.Okt.2020, 12:47

Navijači FK Rad pravosnažno oslobođeni od optužbi za ubistvo Ognjena Žanića

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Dejana Rutalja i Aleksu Vasiljevića od optužbi za ubistvo Ognjena Žanića u parku na Čukarici 24. maja 2018. godine.
Na sajtu Apelacionog suda objavljena je odluka kojom je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz marta ove godine kojom je Dejan Rutalj oslobođen optužbe i za ubistvo Ognjena Žanića i za nedozvoljeno nošenje pištolja, a Aleksa Vasiljević za ubistvo.
Mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su preneli da su sva trojica bili navijači FK Rad.
Oni su bili optuženi da su 24. maja 2018. godine, u parku na Čukarici, ubili Ognjena Žanića, pošto su ga prethodno "namamili" da tu dođe.
Međutim, prema stavu sudova, nije bilo dokaza koji bi ukazivao da je Rutalj kritičnog dana nosio revolver i ispalio tri hica u ubijenog, niti da je prethodno Vasiljević odvlačio pažnju Žaniću.
"Nijedan od ispitanih svedoka nije video trenutak kada je došlo do izvršenja krivičnog dela, niti lice koje je ispalilo projektile ka telu oštećenog, a okrivljeni su nakon pucnjave pobegli s lica mesta, te sud nije mogao da izvede bilo kakav zaključak vezano za ubistvo oštećenog", naveo je Apelacioni sud.
Osim toga, na mestu događaja nisu pronađeni biološki tragovi Rutalja, nije mu uzimana parafinska rukavica, pištolj iz koga je pucano nikada nije pronađen.
Pri tome, kako je dodao sud, nijedan dokaz ne upućuje na zaključak da je na Žanića pucano zbog eventualnog sukoba s okrivljenima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NEDOVOLJNO DOKAZA Navijači Rada oslobođeni optužbi za ubistvo Ognjena Žanića

Izvor: Blic, 31.Okt.2020

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Dejana Rutalja i Aleksu Vasiljevića od optužbi za ubistvo Ognjena Žanića u parku na Čukarici 24. maja 2018. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.