Nastavljeno suđenje Marjanoviću, kuma porodice otkrila detalje

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Marjanoviću, kuma porodice otkrila detalje

Na suđenju Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, pred Višim sudom u Beogradu njegov otac Zoran iskoristio je svoje zakonsko pravo da kao bliski srodnik ne svedoči.
On je naveo da njegova saznanja ne mogu da doprinesu rasvetljavanju ubistva njegove snaje.

Na suđenju je potom svedočila porodična kuma Vera Vukomanović, koja je navela da sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Marjanovićima praktično živi jer je kod njih po čitav dan.
Posvedočila je da je bila tu kada su Jelena, Zoran i njihova ćerka Jana otišli u šetnju, odnosno da Jelena trči, što je, prema njenom svedočenju, radila svaki dan, jer je volela da trenira.
Vukomanovićeva je ispričala da je ubrzo potom Vladimir Marjanović (Zoranov brat) otišao u nabavku ali i da se brzo vratio i rekao im da ga je Zoran zvao i rekao mu da je Jelena nestala.
Potom su, kako je rekla, svi krenuli u potragu za Jelenom, a Janu su vratili kući.
Vukomanovićeva je posvedočila da je Jana kod kuće te večeri crtala travu i rekla da se "mama izgubila u njoj".
Sledeće suđenje zakazano je za 9. mart.
Vraćeno puno starateljstvo nad detetomZoran Marjanović je u novembru detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.
Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.
Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.
Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.
Brani se sa slobode On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset meseci. Zoran Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017.  godinu i po od ubistva.
I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.
Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.
Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već skoro četiri godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.