Izvor: RTS, 30.Avg.2020, 00:49

Napad na srpske mladiće u Babinom Mostu kod Obilića

Grupa srpskih momaka zadobila je telesne povrede u napadu grupe Albanaca u Babinom Mostu kod Obilića.
Do napada je došlo sinoć oko 22 časa, kada su se četiri srpska srednjoškolca kretala selom i naišli na grupu od šestorice Albanaca iz istog sela.

Roditelji jednog od povređenih mladića iz porodice Slavić preneli su RTS-u da je do napada došlo bez ikakvog povoda, te da je njihov sin od udaraca zadobio povrede po glavi i telu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Najpre su ih napali na seoskom putu da bi zatim nastavili sa napadom kada su naša deca krenula da beže prema susednim kućama, kako bi se sklonila. Sustigli su ih i tukli po glavi i stomaku, grudima. Naneli su im povrede, a lekari će da utvrde kog su stepena", rekli su iz porodice Slavić.
Svi napadnuti mladići su pregledani u lokalnoj ambulanti iz koje su ih upitili na detaljne preglede u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Porodice povređenih momaka su napad prijavile policiji koja je otvorila istragu.
Babin Most je etnički mešovito selo, između Prištine i Kosovske Mitrovice.
Đurić: Izraz političke mržnjeDirektor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao za RTS da je napad u Babinom mostu izraz političke mržnje koju vode pojedini političari iz Prištine.
Navodi da napad nije izolovan, niti je prvi i da policija nije kaznila one koji su odgovorni za seriju incidenata.
Đurić je naveo da je Babin most selo koje se nalazi na strateški važno mmestu između Prištine i Kosovske Mitrovice i da je očigledno cilj da se zastraše Srbi i nateraju da se isele.
Zahteva da Kfor uspostavi statično prisustvo u tom mestu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanci napali grupu srpskih mladića u Babinom Mostu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2020

OBILIĆ - Četvorica srpskih mladića povrijeđeno je u napadu grupe Albanaca u Babinom Mostu kod Obilića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

POZNATO STANJE SRPSKIH MLADIĆA NA KiM: Njih je u večernjim satima pretukla grupa Albanaca u Babinom Mostu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2020

Grupa srpskih mladića povređena je u napadu grupe Albanaca u Babinom Mostu kod Obilića sinoć oko 22 časa..Dežurni hirurg u kosovskomitrovačkoj bolnici Ljubiša Milošević izjavio je da su mladići koji su sinoć pretučeni u selu Babin Most kod Obilića ambulantno zbrinuti i pušteni na kućno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napad na srpske mladiće u Babinom mostu

Izvor: JUGpress.com, 30.Avg.2020

OBILIĆ..U selu Babin Most u opštini Obilić, sinoć je oko 22:30 grupa muškaraca sa Kosova napala drugu grupu mladića i pritom im nanela telesne povrede, saopštila je Kosovska policija, pozivajući se na navode povređenih. ..Četvoricu srpskih mladića, od kojih su dvojica maloletnici, napala je...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.