Naoružanom muškarcu iz kafića na Vračaru određen pritvor

Izvor: RTS, 13.Maj.2020, 20:22

Naoružanom muškarcu iz kafića na Vračaru određen pritvor

Viši sud u Beogradu odredio je prtivor do 30 dana Crnogorskom državljaninu M. M. (33) koji je u ponedeljak popodne naoružan i s maskom na licu ušao u kafić na Vračaru.
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je večeras rešenje kojim je M. M. odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i zbog uznemirenka javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz suda.

M. M. i njegov branilac imaju pravo da se žale na ovo rešenje krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana
M. M. se ranije danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem.
"Njemu se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, koje se odnosi na tri oštećena lica, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Irena Bjeloš.
Policija je M. M. uhapsila juče rano ujutru dok je spavao. Kod njega je pronađen automatski pištolj "uzi" sa prigušivačem, silikonska maska i garderoba koju je nosio prilikom ulaska u kafić.
On se sumnjiči da je u ponedeljak oko 17 časova, naoružan ušao u baštu kafića na Vračaru, da bi vrlo brzo iz njega pobegao u nepoznatom pravcu.
Nije upotrebio vatreno oružje, niti je bilo ko povređen, ali su gosti panično bežali iz lokala kada su ga videli.
Sve su zabeležile sigrnosne kamere, a snimak se brzo proširio društvenim mrežama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.