Naftaši iz Temerina i Starih Banovaca utajili 76,6 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2021, 17:55

"Naftaši" iz Temerina i Starih Banovaca utajili 76,6 miliona dinara

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, uhapšena dva odgovorna lica privrednih subjekata iz Temerina i Starih Banovaca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje u iznosu od preko 76,6 miliona dinara i krivično delo falsifikovanja službene isprave.

Kako je saopštila smederevska Policijska uprava, uhapšena lica su, u saučesništvu sa još četiri lica, tokom 2020. godine kupovala dizel >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gorivo od ino dobavljača iz Slovačke.

Oni su zatim prikazivali da se to dizel gorivo koristi kao pogonsko gorivo za snabdevanje brodova na međunarodnim linijama i iskoristili pravo na oslobođenje od plaćanja PDV - a i akcize. Gorivo su potom istakali u cisterne u Novom Bečeju, a zatim ga prodavali na „crno“ u gotovini, a novac zadržavali za lične potrebe. Na taj način, izbegli su plaćanje javnih prihoda u ukupnom iznosu od 76.634.813,00 dinara.

Uhapšena lica su, uz krivičnu prijavu, sprovedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.