NAPAD NA SRBE: Albanski huligani izboli maloletnika u Kosovskoj Mitrovici; Ivanović: Dečak je na intezivnoj i stabilno je (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 01.Sep.2019, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD NA SRBE: Albanski huligani izboli maloletnika u Kosovskoj Mitrovici; Ivanović: Dečak je na intezivnoj i stabilno je (VIDEO)

Mladić srpske nacionalnosti napadnut kod glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici i životno je ugrožen Maloletni dečak srpske nacionalnosti D.B. izboden je nožem danas popodne na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici. Njega je, prema saznanjima Novosti, napala grupa albanskih huligana koji su došli iz južnog dela grada. Tinejdžer je zadobio više uboda nožem, a prema saznanjima našeg lista ima krvarenje i u životnoj opasnosti je.IVANOVIĆ:MLADIĆ JE NA INTENZIVNOJ NEZI,STANjE >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << MU JE STABILNO Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović izjavio je da je stanje srpskog mladića, koga je danas ranila grupa Albanaca, stabilno i da se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi. On je za RTS rekao da je povređeni maloletnik primeljen u bolnicu sa ubodnom ranom u predelu bubrega sa leve strane. "Trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi. Njegovo stanje je stabilno i pod stalnim je nadzorom lekara", naveo je Ivanović. Napad na srpskog mladića osudio je gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić koji je u saopštenju za javnost istakao da je “kukavički napad na maloletnog dečaka D.B. srpske nacionalnosti od strane grupe huligana albanske nacionalnosti, koji su u severni deo Kosovske Mitrovice došli iz južnog dela grada apsolutno nedopustiv, protivzakonit i sraman. -U ime opštine Severna Mitrovica i svih građana svih nacionalnosti, koji u miru žive u našoj opštini zahtevam od nadležnih organa da najhitnije identifikuju, pronađu i liše slobode vinovnike ovog kukavičkog čina, čime ćemo poslati jasnu poruku da se nasilje nad našim građanima neće i ne sme tolerisati-naveo je Rakić u saopštenju za javnost i dodao da je glavni gradski most na Ibru prostor koji je pod nadzorom policije i KFOR-a koje je pozvao da “rade svoj posao, a ne da nemo posmatraju ovakve događaje“. Ugrožavanje bezbednosti dece, po Rakićevim rečima je neprihvatljivo i neće biti tolerisano, a ugrožavanje bezbednosti dece i svih građana je razlog za pozivanje na odgovornost onih koji svoj posao nisu uradili kako treba. -Pozivam građane na uzdržanost i oprez u periodu pred nama. Činjenica je da predstojeći izbori i antisrpska histerija albanskih političara iz Prištine je nesumnjivo razlog ovog, ali i serije drugih incidenata u prethodnom periodu na Kosovu i Metohiji, na koji, nažalost, međunarodni predstavnici nijedno do sada nisu reagovali-naveo je u saopštenju za javnost gradonačelnik severne Mitrovice, Goran Rakić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.