Izvor: Blic, 14.Dec.2017, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monstrum sekirom napao ženu i ćerkicu, pa se sakrio, međutim policija ga je pronašla na način na koji NIJE OČEKIVAO

Goran Glišić (32), nasilnik koji je pre tri dana u Kumodražu brutalno pretukao i sekirom isekao suprugu Milenu (27), uhapšen je juče nakon što je u centru Beograda lociran signal njegovog telefona, saznaje "Blic".

Kako je saopšteno iz MUP, sumnja se da je Glišić suprugu udarao pesnicama u glavu, a potom je udario i sekirom u glavu, nakon čega je nasrnuo i na njihovu maloletnu ćerku (12), kojoj je takođe naneo lakše povrede. Nakon brutalnog napada, Glišić je kukavički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pobegao iz iznajmljenog stana i od tada je policija intenzivno tragala za njim.

- Inspektori su odlučili da ga pronađu preko signala njegovog telefona. Registrovano je da je begunac u pokretu, a onda je lociran u Deligradskoj ulici u centru grada. Potom je sačekan pogodan trenutak za delovanje i kada se ukazao stavljene su mu lisice na ruke - kaže za "Blic" izvor upoznat sa slučajem.

Glišić će danas, kada mu ističe dvodnevno policijsko zadržavanje, biti ispitan u Drugom osnovnom tužilaštvu, a na teret mu se stavlja krivično delo nasilje u porodici.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, ovo nije prvi slučaj nasilja u porodici Glišić, s obzirom na to da je Goran već u proleće ove godine prijavljivan za to krivično delo.

Drugo osnovno tužilaštvo tada je pokrenulo istragu protiv Glišića, saslušalo svedoke, ali do osumnjičenog nije uspelo da dođe jer je Goran praktično i tada bio u bekstvu, odnosno nije se odazivao na pozive tužilaštva.

Podsećamo, javnost je bila zgrožena kada je pre nekoliko dana u medije procurila informacija da je ekipa lekara Hitne pomoći primila poziv iz Kumodraža, a na ulici ih je - oko šest sati ujutru - sačekala krvava žena koja je za ruku držala maloletnu ćerku. Iako svesna, na glavi je imala duboku rasekotinu nanetu, kako je kasnije utvrđeno, sekirom kojom ju je napao suprug. Žena je ubrzo hospitalizovana, a sutradan i puštena iz bolnice. Ne časeći ni časa, mlada majka je sa ćerkom pobegla u rodni Leskovac, gde se kod roditelja krila od pomahnitalog muža.

"Blic" je razgovarao sa komšijama i prijateljima žrtve, i oni su za naš list svi do jednog potvrdili: "Stalno ju je tukao".

- Milena je i pre sva bila u modricama. Stalno je tukao, pijandura. Smiri se tako na nekoliko meseci pa onda je opet umlati. Ono što se dogodilo u septembru prelomilo je da napokon zatraži razvod. Po ko zna koji put, Goran je došao kući i počeo da je tuče. Prebijanje je bilo toliko brutalno da je na kraju morao da reaguje stanodavac Radomir, koji je čak u susednoj kući sve čuo. Gorana je tada lično izbacio iz kuće - priča komšinica.

Milena je tada zatražila razvod, a Goran je dve nedelje proveo na neuropsihijatriji na VMA.

- Ili ćemo se pomiriti, ili ću te ubiti - rekao je Goran Mileni po izlasku iz bolnice, a pre stravičnog napada na nju i njihovu ćerku. I upravo je devojčica, od tek 12 godina, sprečila da se u iznajmljenom voždovačkom stanu dogodi prava tragedija. Naime, kada je Goran ispustio sekiru, ćerkica ju je sakrila ispod kreveta u drugoj sobi da ne bi ubio majku!

Nasilje u porodici ili pokušaj ubistva?

Iako je ovo delo (u ovom trenutku) kvalifikovano kao nasilje u porodici, Glišić bi mogao da za njega dobije i do 10 godina robije. Dodatno ga tereti činjenica da je nasilje osim prema majci učinio i maloletnom detetu. Ipak, ako slučaj bude kvalifikovan kao pokušaj ubistva - kazna koja Glišiću preti biće znatno veća.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Monstruma odao mobilni

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2017, 21:20

Goran Glišić (32), nasilnik koji je u ponedeljak pobegao nakon što je u beogradskom naselju Kumodraž pesnicama i sekirom pokušao da ubije suprugu Milenu (27), uhapšen je posle dva dana kada je u centru Beograda lociran signal njegovog mobilnog telefona, javili su mediji...- Inspektori koji su tragali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.