Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 01.Feb.2010, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Stupar pušten iz pritvora

BANJALUKA - Sud BiH ukinuo je pritvor bivšem policajcu Republike Srpske Milošu Stuparu i izrekao mu najstrože mere boravka na slobodi, izjavila je danas portparolka tog suda Emanulela Hodžić.

Ona je izjavila Tanjugu da je Stupar nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog učešća u genocidu, počinjenom na području Srebrenice, jula 1995. godine.

- Apelaciono veće Suda BiH ukinulo je deo presude u kojoj je pogrešno navedeno činjenično stanje, pa je to vraćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na ponovni postupak - precizirala je Hodžićeva, dodajući da osnovi sumnje nisu dovoljan razlog da se neko toliko dugo drži u pritvoru.

Ona je rekla da su prema Stuparu izrečene najstrože mere boravka na slobodi, na osnovu kojih se on nalazi u kućnom pritvoru, bez putnih isprava i svakodnevno treba da se javlja u policiju, koja ima i obavezu da ga posećuje.

- Ukoliko prekrši bilo koju izrečenu meru, Stupar će biti vraćen u pritvor - precizirala je Hodžićeva.

Stupar je u pritvoru bio od 23. juna 2005. godine, a 2008. godine je nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvima više od 1.000 muškaraca bošnjačke nacionalnosti u Zemljoradničkoj zadruzi Kravica u Bratuncu, počinjenim 13. jula 1995. godine.

Stupar je bio komandant Drugog odreda Specijalne policije MUP-a RS iz Šekovića.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinut pritvor Milošu Stuparu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2010

Sud BiH ukinuo je, nakon pet godina, pritvor Milošu Stuparu, bivšem policajcu koji je nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog ucešca u genocidu počinjenom u Srebrenici u julu 1995. godine - prenosi Balkanska istraživačka mreža. Umesto pritvora, Stuparu su određene mere zabrane napuštanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Miloš Stupar pušten iz pritvora

Izvor: SrbijaNet.rs, 01.Feb.2010

Sud BiH ukinuo je pritvor bivšem policajcu Republike Srpske Milošu Stuparu i izrekao mu najstrože mere boravka na slobodi, izjavila je danas portparolka tog suda Emanulela Hodžić. Ona je izjavila Tanjugu da je Stupar nepravosnažno osudjen na 40 godina zatvora zbog učešća

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.