Izvor: RTS, 01.Mar.2021, 15:18

Mediji: Dijana Hrkalović saslušana u SBPOK-u

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova saslušana je u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, prenose mediji.
Beogradski mediji prenose da je Dijana Hrkalović saslušana zbog navodne povezanosti sa nedavno uhapšenim Veljkom Belivukom i Darkom Elezom, koji se sumnjiči za više krivičnih dela na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Prema pisanju "Novosti", Hrkalovićeva je ponovo odbila poligrafsko ispitivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom saslušanja u SBPOK-u.
Hrkalovićeva je četiri sata ispitivana u svojstvu građanina, povodom povezanosti sa Elezom i  Belivukom, nakon čega je sa advokatima napustila prostorije SBPOK-a.
Ona je bila ispitivana i 21. januara u vezi sa aferom sa nezakonitim prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića, članova njegove porodice i još nekoliko visokih funkcionera, kada je, prema pisanju medija, takođe odbila poligrafsko ispitivanje.
Veljko Belivuk i još 18 osoba uhapšeno je 4. februara zbog sumnje da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica. 
Dijana Hrkalović je bila državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova do maja 2019, a radni odnos u MUP-u je prekinula početkom juna 2019. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Viši sud pita da li se Stepanović našao na meti zbog afera čije rešenje traži EU

Izvor: N1 televizija, 01.Mar.2021

U nastavku borbe protiv organizovanog kriminala saslušana bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović. Kakva se poruka šalje predsedniku Višeg suda Aleksandru Stepanoviću, koji se odjednom našao u priči oko saslušanja prvog čoveka srpskog fudbala Slaviše Kokeze? I koji je političar, prema...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.