Potvrđeno: Darko Elez ostao bez srpskog državljanstva

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 13:50

Potvrđeno: Darko Elez ostao bez srpskog državljanstva

Advokat Darka Eleza rekao je danas ga je njegov branjenik obavestio da je dobio rešenje iz Srbije da mu je oduzeto državljanstvo te zemlje.

"Sutra ću ga posetiti i videti o čemu je reč", rekao je Elezov advokat Senad Kreho, a preneo sajt "srpskainfo.com".

Advokat je ocenio da je to neka nova vrsta psihološkog pritiska na njegovog klijenta.

"Nakon ovog rešenja, uslediće drugi upravni spor oko toga zašto se Darku Elezu oduzima državljanstvo Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ići će se od onih koji su mu oduzeli državljanstvo do viših sudskih instanci, kako bi se pojasnilo zbog čega mu se ukida državljanstvo baš sada", rekao je Kreho.

Elez je 3. marta iz Srbije isporučen BiH.

On je bio u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gde je živeo i radio duži niz godina, nakon što je u Srbiji odslužio kaznu od devet godina zatvora na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe, koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

Tužilaštvo BiH je nakon hapšenja Eleza u Beogradu tražilo njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao "Lutka", kao i radi istrage koju zajedno sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regiona.

Ta istraga se odnosi na teška kriviča dela počnjena na području Istocnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na podrucju Istocnog Sarajeva i Bijeljine, kao i iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih dela na štetu oštećenih lica sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Banjalučki mediji:Darku Elezu ukinuto državljanstvo Srbije

Izvor: Beta, 18.Maj.2021

 Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije donelo je odluku kojom se Darku Elezu ukida srpsko državljanstvo, objavili su banjalučki mediji.Kako su objavili RTRS i ATV državljanstvo Srbije Elezu je oduzeto jer se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom, uz ocenu da predstavlja bezbednosni rizik za...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.