Marko Milošević oslobođen zbog zastarelosti tužbe

Izvor: Politika, 14.Sep.2010, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Milošević oslobođen zbog zastarelosti tužbe

POŽAREVAC – Marko Milošević, sin bivšeg predsednik SR Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića, oslobođen je svake krivice zbog apsolutne zastarelosti tužbenog zahteva koji su je protiv njega još 2000. godine podnela trojica članova Narodnog pokreta "Otpor".

Trojica požarevačkih "otporaša", Momčilo Veljković, Radojko Luković i Nebojša Sokolović, tužili su Miloševića mlađeg i njegove batinaše za tuču koja se dogodila u centru Požarevca 2. maja 2000.godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Sudija Gordana Vidojković je u obrazloženju presude napisala, da je zastarelost predmeta razlog ovakve sudske presude, da "Otpor" više nema pravni lek, a da država na ime obeštećenja advokatima Marka Miloševića mora da isplati više miliona dinara, naknade za zastupanje na sudu.

Veljković je Tanjugu rekao da je razočaran presudom požarevačkog suda koji je po njemu pokazao da je instrumentalizovan, kao i da je Srbija još, kako je rekao, daleko od prava i od pravde.

On tvrdi da je zajedno sa preksinoć uhapšenim Bogoljubom Arsenijevićem Makijem žrtva "političkog odgovora" koji, kaže, potvrđuje da svaka revolucija "jede sopstvenu decu".

Veljković, Sokolović i sestra Radojka Lukovića, koji je u međuvremenu poginuo pod sumnjivim okolnostima, najavljuju žalbu Ustavnom sudu Srbije, tvrdeći da je do zastarevanja predmeta došlo namernim odugovlačenjem sudskog procesa nemarnošću suda.

Oni kao primer navode da u poslednjih godinu dana nije bilo zakazano nijedno ročiste.

"Sud je tako sačekao da tužba zastari. Ukoliko Ustavni sud ne ospori ili obori presudu požarevačkog Osnovnog suda, otporaši će pravo i pravdu zatražiti kod Međunarodnog suda u Strazburu", kazao je Veljković.

Tanjug

objavljeno: 14/09/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.