MUP: Srpski kriminalci rade za italijansku mafiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2018, 04:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Srpski kriminalci rade za italijansku mafiju

Međunarodna saradnja srpske policije s kolegama u inostranstvu tokom ove i prošle godine pokazala je da su naši državljani u velikoj meri umešani u najorganizovaniji - transkontinentalni oblik krijumčarenja narkotika, piše Politika.

Srpski kriminalci, koristeći svoje kontakte po svetu, organizuju nabavku, transport i skladištenje kokaina iz Latinske Amerike u Italiju, za potrebe italijanske mafije, kažu za taj list u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << MUP-a Srbije.

Samo u prvoj polovini ove godine, kako se navodi, SBPOK je učestvovao u 11 međunarodnih policijskih akcija u kojima je razbijeno 10 organizovanih kriminalnih grupa i uhapšeno 106 osoba.

Otkriveno je 15 laboratorija za proizvodnju sintetičke droge, zaplenjeno 24 kilograma kokaina, 12,7 kilograma marihuane, 8.300 stabljika marihuane, kao i 1,5 kilograma heroina.

"Ove organizovane kriminalne grupe su uglavnom oformljene nezavisno od etničkih principa i motivisane su isključivo nelegalnim sticanjem profita. Reč je o hijerarhijski ili mrežno strukturiranim klanovima koji se brzo prilagođavaju zahtevima kriminalnog tržišta", navode u SBPOK-u.

Pored intenzivne saradnje sa zemljama regiona, SBPOK najčešće radi sa Velikom Britanijom, Austrijom, Nemačkom, Švajcarskom, Mađarskom, Francuskom, Italijom, Španijom, Belgijom, sa skandinavskim zemljama, a van Evrope sa Australijskom federalnom policijom, Kancelarijom DEA i Kancelarijom FBI.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MUP ove godine učestvovao u 11 međunarodnih policijskih akcija

Izvor: Blic, 25.Jun.2018

Međunarodna saradnja srpske policije s kolegama u inostranstvu tokom ove i prošle godine pokazala je da su naši državljani u velikoj meri umešani u najorganizovaniji - transkontinentalni oblik krijumčarenja narkotika, piše današnja "Politika".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.