Lainović mlađi uhapšen zbog ubistva, za dvojicom poternice

Izvor: RTS, 14.Mar.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lainović mlađi uhapšen zbog ubistva, za dvojicom poternice

Ljubomir Lainović (22), sin Novosađanina Branislava Lainovića zvanog Dugi, kojeg je 2000. godine likvidirao “zemunski klan”, uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Petra Arsića 28. februara u beogradskom naselju Vidikovac. Lainoviću je određen pritvor do 30 dana, a u ovom slučaju osumnjičena su još dvojica mladića, koji su u bekstvu i za kojima su raspisane poternice.
Portparol Višeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javnog tužilaštva u Beogradu Tatjana Sekulić rekla je Tanjugu da je Lainović saslušan u utorak u tužilaštvu, koje je tražilo da mu se odredi pritvor.
Navela je da mu se na teret stavlja krivično delo pomaganje u teškom ubistvu.
Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak u utorak doneo rešenje kojim je osumnjičenom Lj. L. pritvor do 30 dana, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog opasnosti da će ometati krivični postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
Istim rešenjem sudija je prema dvoje osumnjičenih, koji se nalaze u bekstvu odredio pritvor do 30 dana, koji će se računati od dana i časa njihovog lišenja slobode, napomenula je Stanković.
Takođe, kako je dodala, prema osumnjičenima koji su u bekstvu je naređeno izdavanje poternice.
Terete se za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo i teško ubistvo u pomaganju, napomenula je Stanković.
Arsić je ubijen 28. februara ujutru ispred kafića "3 K" u beogradskom naselju Vidikovac.
Mediji su preneli mu je nakon svađe pucao u glavu S. Đ. (22), koji je u bekstvu, kao i da se sumnja da je motiv ubistva povezan sa ubistvom ispred kluba "Nana" u decembru 2017.
Branislava Lainovića, poznatijeg u Novom Sadu pod nadimcima Dugi i Lajavi, ubili su 20. marta 2000. godine ispred hotela "Srbija" u Beogradu pripadnici nekadašnjeg zemunskog klana Miloš Simović i Sretko Kalinić, koji su zbog toga osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rasvetljeno ubistvo na Vidikovcu: Uhapšen mlađi Lainović, poternica za dvojicom

Izvor: BKTV News, 14.Mar.2018

Ljubomir Lainović (22), sin Novosađanina Branislava Lainovića zvanog Dugi, kojeg je 2000. godine likvidirao “zemunski klan”, uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Petra Arsića (38) 28. februara u beogradskom naselju Vidikovac...Lainoviću je određen pritvor do 30 dana, a u ovom...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.