LOŠA PORUKA SUDA Monstrum koji je zaklao lekarku dobio SAMO 30 GODINA zatvora

Izvor: Blic, 17.Nov.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOŠA PORUKA SUDA Monstrum koji je zaklao lekarku dobio SAMO 30 GODINA zatvora

Vukašin Vilotić (41) iz Bojića kod Šapca u januaru 2016. došao je u čekaonicu Doma zdravlja u Šapcu, izašao do prodavnice da kupi nož, vratio se i zaklao medicinsku sestru Ljubinku Popović (55).

Viši sud u Šapcu osudio je prvostepenom odlukom Vukašina Vilotića na 30 godina zatvora za ubistvo medicinske sestre Ljubinke Popović u ordinaciji šabačkog Doma zdravlja, saznaje "Blic". Branilac okrivljenog podneo je žalbu, tako da je u toku postupak koji će se razmatrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Apelacionom sudu. Za ovo krivično delo zaprećena je maksimalna zatvorska kazna do 40 godina. Tužilaštvo se neće žaliti na ovu odluku suda, jer se prvostepena presuda poklopila sa kaznom koju su oni tražili.

Porodica ubijene medicinske sestre i dalje je neutešna, ali kako kažu za "Blic", bilo bi strašno da dobije manje od 30 godina.

- Našu Ljubinku ništa ne može vratiti. Očekivali smo da će dobiti maksimalnu kaznu, imajući u vidu okolnosti i način na koji je izvršio ubistvo. Mi smo neutešni. I ova kazna je mala za ono što je učinio. Pravda se ne može zadovoljiti, ali smo se nadali da će dobiti maksimalnu kaznu. Za našu porodicu ne postoje reči koje bi nam olakšale bol, ali bi bilo strašno da dobije manje od 30 godina. To bi nas ubilo - kažu članovi porodice ubijene medicinske sestre.

Vukašin Vilotić je 12. januara 2016. godine oko 10 sati ušetao za vreme pauze u sobu u kojoj se nalazila medicinska sestra Ljubinka Popović, izvadio kuhinjski nož i hladnokrvno joj prerezao vrat, oprao nož i vratio se u čekaonicu.

Prema navodima zdravstvenih radnika, sestri je presečena karotida, pa je iskrvarila pre nego što je prebačena u Urgentni centar.

Vilotić je odmah uhapšen i protiv njega je pokrenut postupak koji je sada okončan prvostepenom presudom.

- Tokom izricanja presude, Vilotić je, kao i tokom celog postupka sedeo mirno, ne pokazujući nikakvu emociju. Takav je bio i tokom suđenja, potpuno indiferentan. Tokom postupka pričao je da se ne seća da je ubio medicinsku sestru, ali je detaljno opisao kako je došao do noža. Tada je govorio da je dok je sedeo u hodniku ispred ordinacije došao na ideju da ode do prodavnice i kupi nož, što je i učinio - priča izvor "Blica".

Nije neuračunljiv

Tražio da mu kazna odmah počne

Vukašin Vilotić je tražio po izricanju presude da bude upućen na izdržavanje kazne pre pravosnažnosti. Vilotićeva odbrana pozivala se na njegovu neuračunljivost. Tokom dopunskog psihijatrijskog veštačenja u Zatvorskoj bolnici navodi o neuračunljivosti su osporeni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.