Kuburović: Srbija nema informacije o hapšenje Miše Banane

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Srbija nema informacije o hapšenje Miše Banane

Ministarstvo pravde Srbije za sada nema informacije o tome da li je, kako su preneli mediji, u Brazilu uhapšen Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana (69), koji važi za bliskog saradnika Darka Šarica, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

"Sve dok nadležno ministarstvo iz Brazila ne obavesti Ministarstvo pravde Srbije da je lice uhapšeno i da li postoje zahtevi za izručenje, Ministartvo pravde ne raspolaže nikakvim podacima. Imamo informacije iz medija i onoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koliko nam je poznato za sada, u toku je postupak utvrđivanja identifikacije da li se radi o licu koje se nalazi na poternici", kazala je Kuburović.

Inače , Radulović se nalazi na poternici na osnovu naredbe Višeg suda u Beogradu iz 2011. godine, a u bekstvu je sedam godina i sudi mu se u odsustvu pod optužbom da je zajedno sa Darkom Šarićem i ostalima učestvovao u švercu 5,7 tona kokaina.

Kuburović kaže tek nakon što se ustanovi identitet uhapšene osobe, nadležno ministartvo iz Brazila će da se obrati Ministarstvu pravde Srbije kako bi se dostavile adekvatne informacija brazilskim vlastima.

"Sve dok to ne stigne Ministartvo pravde aposlutno nema nikakve veze još uvek sa tim predmetom a verujete da ćemo medije da obavestimo ako bilo kakav zahtev stigne iz Ministzartva Brazila", rekal je Kuburović.

Prema navodima medija, policija u Brazilu pronašla je odbeglog Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana (69), bliskog saradnika Darka Šarica, a navodno je imao kod sebe lažni pasoš.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.