Kosovski tužilac: Političke izjave o ubistvu Ivanovića

Izvor: RTS, 15.Mar.2019, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski tužilac: Političke izjave o ubistvu Ivanovića

Sulj Hodža, kosovski specijalni tužilac za istragu ubistva Olivera Ivanovića, povodom izjava o nalogodavcima i izvršiocima ubistva Olivera Ivanovića, izjavio portalu KoSSev da je reč o političkim izjavama i da on o tome nema podatke.
Kosovski tužilac je pozvao sve koji imaju saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića, da mu to i prijave.
Postupak se vodi protiv četiri osobe od kojih su dve u pritvoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a dve na slobodi i još nema dovoljno dokaza za podizanje ijedne optužnice, rekao je Hodža.
"Imam neke dokaze, ali nemam dovoljno dokaza da podignem optužnicu", rekao je on.
U pritvoru su Marko Rošić i Nedeljko Spasojević i od 23. novembra prošle godine. Oni se sumnjiče za umešanost u ubistvo Ivanovića.
Pored njih osumnjičen je i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, koji je prema navodima kosovskih organa u bekstvu, dok je drugi pripadnik kosovske policije, Dragiša Marković, pušten iz pritvora ali sa obavezom da se jednom nedeljno javlja policiji.
Kosovski predsednik Hašim Tači u emisiji "Zona B" TV Kljan Kosova, rekao je u četvrtak da "iza ubistva bivšeg srpskog lidera Olivera Ivanovića stoji šef mafije na Severu, Milan Radoičić".
On je rekao i to da "svi pravci istrage vode ka tome da je trenutna vlast u Beogradu naručila ubistvo Ivanovića".
U subotu je 14 meseci od ubistva Olivera Ivanovića, podseća portal.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kosovski tužilac: Nema dokaza za optužnicu protiv Radoičića

Izvor: Blic, 15.Mar.2019

Kosovski tužilac Sile Hodža, koji vodi istragu u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, izjavio je da Milan Radoičić ima status osumnjičenog u ubistvu Ivanovića, ali da to tužilaštvo nema dokaze da protiv Radoičića podigne optužnicu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.