KOBNA PLJAČKA Devojka i dva maloletnika ubili radio voditelja

Izvor: Blic, 17.Jun.2016, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOBNA PLJAČKA Devojka i dva maloletnika ubili radio voditelja

Efikasnom akcijom pripadnika MUP za svega nekoliko sati rasvetljeno je ubistvo radijskog voditelja Luke Popova (60), i uhapšene su tri osobe, ekskluzivno saznaje "Blic". Trenutno se na saslušanju nalaze devojka Gabrijela K.(27) i dvojica maloletnika, koji su u prisustvu tužioca priznali ubistvo.

Njih troje su pokušali da opljačkaju Popova, koji se tokom pljačke probudio i hteo da ih spreči, nakon čega su ga ubili metalnom šipkom.

Popularni radio voditelj lokanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radio stanica u Čoki i Novom Kneževcu, kulturni i javni radnik, ubijen je noćas u svojoj kući u Srpskom Krsturu.

Prema nezvaničnim informacijama, on se jutros nije pojavio na poslu, a kako se nije javljao na telefon, kolege su pozvale njegovog brata, koji je otišao do Lukine kuće i zatekao nepomično bratovo telo. Takođe, nezvanično saznajemo da su na telu vidljive povrede i pretpostavlja se da je pre nego što je usmrćen, mučen.

Iz policijske uprave u Kikindi jutros su samo potvrdili ovu vest, a o detaljima će se znati nakon uviđaja, koji je u toku.

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Vojvodine (DNV) zatražili su od policije i tužilaštva da hitno otkriju okolnosti tog događaja.

UNS sa svojim ogrankom DNV traži od policije i tužilaštva "da hitno rasvetle okolnosti smrti Popova", voditelja lokalnih radio stanica u Čoki i Novom Kneževcu, saopštilo je to staleško udruženje.

Novinari koji su u Srpskom Krsturu preneli su UNS-u da još nema zvanične potvrde iz policije da je Popov ubijen kao i da uvidjaj u toku, a da će njegovo telo ujutro biti poslato na obdukciju u Novi Sad.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšene tri osobe zbog ubistva voditelja: Devojka i dva maloletnika priznali da su usmrtili Luku Popova

Izvor: Telegraf.rs, 17.Jun.2016

Policija je uhapsila tri osobe zbog ubistva radijskog voditelja Luke Popova (60) iz Srpskog Krstura...Brzom i efikasnom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa zrenjaninskim Višim javnim tužilaštvom, za samo nekoliko sati, rasvetljeno je ubistvo L.P., čije je beživotno...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.