Izrešetan bivši fudbaler: Viknuo je: Šta čekaš, vozi!, a onda pao krvav

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jun.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrešetan bivši fudbaler: Viknuo je: "Šta čekaš, vozi!", a onda pao krvav

Siniša Gomirac, zvani Singer, koji je upucan sa tri metka u obračunu u centru Novog Sada, i dalje je u teškom stanju.

Ovaj mladić pogođen je u levu stranu grudnog koša, potkolenicu i podlakticu. U teškom je stanju i lekari se bore za njegov život.

Pucnjava u kojoj je povređen Gomirac odigrala se preksinoć oko 20 sati, u strogom centru Novog Sada, na ulazu u pešačku zonu i na samo nekoliko desetina metara od Trga slobode na kome se u tom trenutku odigravao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Festival vina Interfest.

Ulica je u tom trenutku bila puna prolaznika, a na samo nekoliko metara udaljenosti nalaze se najpopularniji novosadski kafići, banka, restorani brze hrane. Pešačka zona, na čijem se ulazu incident dogodio, žila je kucavica Novog Sada i mesto gde se okupljaju Novosađani svih uzrasta.

- Četvorica, petorica mladića su doletela iz pravca Ilije Ognjanovića. Dvojica su uletela kod kolege u taksi, a treći, poslednji, još je u trku vikao "vozi, šta čekaš, vozi“. U tom trenutku jedan mladić se zaustavio i sa jednog metra ispalio tri metka u njega. Dok smo se snašli, on je već pobegao - priča jedan od taksista koji su prisustvovali pucnjavi u centru Novog Sada.

Istog trenutka prolaznici su pozvali policiju i hitnu pomoć, a vrlo brzo policija je zatvorila ulicu zbog uviđaja. Gomirac je prevezen u Klinički centar Novi Sad. Zbog komplikacija usled povrede grudnog koša, prevezen je u Institut za pulmologiju u Sremskoj Kamenici.

- Užasna pometnja je odjednom zavladala na Trgu i proneo se glas da je neko upucan. Bili smo u šoku! Trg je bio pun ljudi, dece. Užas, ne smem ni da zamislim šta bi jedan rikošet mogao izazvati na tom mestu - šokirana je Milica V. (34) koja je sa drugaricama te večeri bila u centru grada, na festivalu.

Iako se policija još nije izjasnila o ovom događaju, pretpostavlja se da je u vezi sa incidentom u Dunavskoj ulici gde su petorica mladića, samo desetak minuta pre pucnjave, izazvala tuču u kojoj su letele i flaše i stolice. Ova ulica udaljena je svega 200, 300 metara od taksi stajališta na raskrsnici Modene i Ilije Ognjanovića, na kojem se vatreni obračun odigrao.

- Mladići su doleteli trčeći i vičući iz pravca Dunavskog parka. Ispred pasaža sa brojem 23 jedan od njih je stao i razbio punu vinsku flašu drugom o glavu. Pretpostavljam da ju je dohvatio iz susednog lokala, gde je trajala promocija vina. Ovaj je odmah vratio bacajući na njega stolicu iz jedne od bašta. Mladić se izmakao i ponovo otrčao u pravcu Dunavskog parka, a ostali za njim. Malo kasnije policija je stigla u naš kraj proveravajući da li su ovaj i slučaj iz Modene povezani - priča Ankica J. jedan od očevidaca iz Dunavske ulice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ranjeni mladić u centru uskoro izlazi iz bolnice, za napadačima se i dalje traga

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2017, 20:23

Siniša Gomirac (22) zvani Singer, koji je u subotu teško ranjen u pucnjavi u centru Novog Sada, stabilnog je stanja i nalazi se u Institutu za plućne bolesti, na Klinici za grudnu hirurgiju...Nakon preduzetih hirurških intervencija, njegov oporavak je odličan, potvrđuje za 021.rs načelnik Odeljenja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.