Istraga o napadu na mladiće albanske nacionalnosti u Novom Sadu

Izvor: RTS, 08.Okt.2018, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o napadu na mladiće albanske nacionalnosti u Novom Sadu

Dva mladića albanske nacionalnosti napadnuta su u noći između subote i nedelje u Novom Sadu. Policija radi na rasvetljavanju ovog događaja. Predsednik Srbije zatražio da se napadači najoštrije kazne.
Nekoliko osoba je u noći između subote i nedelje napalo dvojicu mladića u Futoškoj ulici u Novom Sadu, nezvanično saznaje RTS.

Matica Albanaca Srbije je saopštila da su napadnuti mladići >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << albanske nacionalnosti i da imaju po 19 godina.
Jedan mladić je zadobio teže povrede, ali se sada nalazi van životne opasnosti, dok je drugi mladić sa lakšim povredama pušten na kućno lečenje.
"U Klinički centar su primljena oba momka, jedan je lakše povređen i isti dan je otpušten i kod kuće je. Drugi momak koji ima 19 godina zadobio je teške telesne povrede. Imao je izolovanu povredu glave. Operisan je i stanje mu je stabilno", rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.
Mladić koji je pušten iz bolnice rekao je novinaru RTS-a da su ih napali huligani verovatno zato što su ih, kaže, čuli da pričaju na albanskom.
On očekuje se da će vinovnici ovog napada biti uskoro otkriveni i privedeni pravdi.
Policijska istraga je u toku. Novosadska policija još nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog incidenta.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je osudio napad na dvojicu državljana Srbije albanske nacionalnosti u Novom Sadu, i poručio da svi građani Srbije moraju da imaju jednaku zaštitu.

Zatražio je da napadači budu što pre pronađeni i najstrože kažnjeni.
"To su srpski državljani. Tražim od MUP-a da pronađe ljude koji su napadači na dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju da imaju jednaku zaštitu", poručio je Vučić.
Kasnije danas, Vučić je naveo da zbog leta za Kazahstan, gde ide u službenu posetu, neće moći danas da obiđe mladiće.
Napad su najoštrije osudili Pokrajinska vlada, predsednik pokrajinske skupštine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i poverenica za ravnopravnost Brankica Janković i pokrajinski ombudsman.
Pokrajinski odbor DS-a, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Građanski blok 381 su, takođe, osudili napad.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mladić albanske nacionalnosti za 021.rs: Napali su nas nepoznati muškarci kada smo krenuli na taksi

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2018

Dvadesetogodišnji G.B. koji je sa drugom C.M. (19) pretučen u Futoškoj ulici u noći između subote i nedelje, za 021.rs je ispričao da sumnja da su napadnuti nasumično, jer su se samo našli na ulici pred grupom huligana koja je već učestvovala u tuči na tom mestu...Sa ovim mladićem, reporter...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.