IZVEŠTAJ: Srbija 51. na svetu po brzini interneta

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZVEŠTAJ: Srbija 51. na svetu po brzini interneta

Južna Koreja je zemlja sa najbržom internet konekcijom na svetu, među 167 rangiranih država, na drugoj i trećoj poziciji su Danska i Island, a Srbija je na 51. mestu, prema izveštaju Međunarodne unije za telekomunikacije.

U Izveštaju o zemljama sa najboljom i najgorom intenet konekcijom na svetu, rangiranje je vršeno na osnovu brzine intenet konekcije, obima osnovnih pretplatnika na 100 stanovnika i procentom domaćinstava koja poseduju računar.

Srbija je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prema ovoj listi, na 51. mestu, iza Mađarske, Urugvaja i Bugarske, a ispred Argentine, Kipra i Omana.Južna Koreja se prvi put našla ispred Danske, koja je prethodnih nekoliko godina bila na vrhu liste.

Na trećem mestu je Island, a iza njega su Ujedinjeno Kraljevstvo, Švedska, Luksemburg i Švajcarska, navedeno je u izveštaju.

Zemlja sa najgorom internet konekcijom je Čad, ispred kog su Kuba, Avganistan i Etiopija. Što se tiče Evrope, Albanija ima najsporiju brzinu interneta.

Autor: N1

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Koja zemlja ima najbržu Internet konekciju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2015, 13:16

Zemlja sa najbržom Internet konekcijom na svetu je Južna Koreja, dok su na drugoj i trećoj poziciji Danska i Island, saopštila je Međunarodna unija za telekomunikacije...U nedavno objavljenom Izveštaju, u kom je saopšteno koje zemlje imaju najbolju, a koje najgoru internet konekciju na svetu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.