Turistička ponuda Sombora prilagođena slepim i slabovidim osobama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistička ponuda Sombora prilagođena slepim i slabovidim osobama

Turistička ponuda Sombora i Zapadnobačkog okruga biće prilagođena slepim i slabovidim osobama zahvaljujući projektu prekogranične saradnje koje je u partnerskom projektu dobio grad Sombor. Za ovaj projekat iz IPA fonda izdvojeno je preko 300.000 evra.

"Proširenje turističke ponude prilagođene slepim i slabovidim osobama" naziv je IPA projkta prekogranične saradnje između Sombora i Erduta u Hrvatskoj i Instituta ekonomskih nauka Srbije.

Cilj projekta je kreiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uslova za unapređenje turističke ponude u pograničnom području Zapadnobačkog okruga i Osječko-baranjske županije, kroz proširenje ponude za slepe i slabovide.

Prof. dr Saša Bošnjak, projekt menadžer kaže:

"Osnovna stvar koja mislim da je najbitnija u realizaciji ovog projekta su pomagala, koja smo kupili za potrebe slepih i slabovidih osoba. Obezbedili smo štapove, računarsku opremu na Brajevom pismu, ali i brošure. Do kraja godine predviđene su i turističke promo ture između naše dve opštine."

U Udruženju slepih i slabovidih osoba grada Sombora kažu da će neki od njihovih članova u okviru prekograničnih poseta obići susedni Erdut.

Slobodan Slavujević, član Udruženja slepih Sombora i Apatina dodaje:

"Projekti imaju značaja za nas i ima naših članova koji će se priključiti tokom realizacije ovog projekta. Slepi ljudi imaju potrebu da putuju kao i videći ljudi. U razgovoru sa gradonačelnicom Dušankom Golubović, članovi su mi rekli da je uspostavljena odlična saradnja sa gradom."

Povodom realizacije projekta organizovana je obuka za 25 radnika u turizmu.

"Taj projekat je vrlo specifičan, jer ima humanu notu, ali naravno i ekonomsku. Pored ostalih naših atributa izdvojiće nas u turističkoj ponudi u odnsou na ostale gradove. Svaki projekat je dobrodošao i naravno da nam za promociju i te kako znače ovakvi projekti prekogranične saradnje",izjavio je za RTV Đuro Todorić, direktor Turističke organizacije Sombora.

Predviđeno je da ukupno bude 30 turističkih tačaka u Somboru, Apatinu, Bačkom Monoštoru i Sonti, a na određenim mestima biće postavljeni posebni uređaji koji će slabovidim i slepim osobama omogućiti bolji doživljaj i približavanje svega onoga što je u turističkoj ponudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Somboru održana radionica u okviru projekta Visitus

Izvor: 025info.rs, 11.Dec.2018, 08:56

U organizaciji grada Sombora uz podršku partnera opštine Erdut i Instituta ekonomskih nauka Republike Srbije, održana je radionica u okviru projekta „Visitus“. Za ovaj projekat iz IPA fonda izdvojeno je 300.000 evra, a po završetku će organizovane turističke ture za slabovide i slepe osobe...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.