HOROR U OSNOVNOJ ŠKOLI Učenik drugaru iz razreda jednim udarcem pocepao slezinu

Izvor: Blic, 09.Okt.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR U OSNOVNOJ ŠKOLI Učenik drugaru iz razreda jednim udarcem pocepao slezinu

S.Ć, učenik osmog razreda u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Novom Sadu u sredu je na malom odmoru udario drugara D. L. u stomak i pocepao mu slezinu.

Dečaci su se najpre koškali na času, ali niko nije ni naslutio da će doći do povrede opasne po život i da će D.L. završiti u Dečjoj bolnici, gde lekari većaju da li će operisati dečaka i odstarniti mu sleznu.

- Sin mi je rekao da ga je drugar udario u stomak. Međutim, ne znam kakav je to udarac bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada mu je slezina napukla na pola. Strahujem za njegovo zdravlje i očajna sam - kaže Vesna Lepčević Arsić majka D.L. koji je u sredu primljen u Dečju bolnicu.

Kaže da je o incindetu u školi saznala od nastavnika, te da je sina zatekla kako leži na školskoj klupi.

- Hoškanje je počelo na času i tada su se po priči mog sina on i S.Ć gađali gumicama. Potom su izašli na mali odmor i ispred učionice je moj sin zadobio udarac u stomak. Odmah mu je pozlilo, pa se požalio nastavnici. Ubrzo je izgubio svest i bilo mu je sve lošije. Kada sam stigla u školu nije mu bilo dobro, a potom smo otišli u Dečju bolnicu - kaže Lepčević.

Nikoga kaže ne može da krivi, ali želi da apeluje na roditelje i svu decu da budu obazrivi kako se slični incidenti ne bi događali.

- Posledice mogu biti katasrofalne. Moj sin je sportista. Trenira fudbal i odbojku. Ukoliko mu izvade slezinu može da se pozdravi sa sportom. To mu je rečeno u četvrtak i čitav dan je preplakao. Sada odbija da razgovara s lekarima. Trpi strašne bolove, a nadam se da će sve biti kako treba – kaže mama Vesna.

Po njenim rečima dečak koji je udario D.L. je sa roditeljima bio ispred Dečje bolnice i tada je tvrdio da je samo odgurnuo njenog sina i da nije odgovoran za nanošenje teških telesnih povreda.

U Dečjoj bolnici kažu da je D.L smešten u hiruršku intezivnu kliniku te ustanove i da mu je zdravstveno stanje stabilno.

U policiji nam je rečeno da je istraga u toku, ali da čitav proces usporava to što je dete u bolnici i što on još uvek nije dao iskaz o svemu. "Ne može se sa sigurnošću utvrditi da li je reč o smišljenom sukobu ili dečjem nestašluku. Treba sve detaljno proveriti pre nego što tužilaštvo okvalifikuje delo", kaže naš izvor u policiji.

Direktorka Osnovne škole “Vuk Karadžić” Zorica Zeljković kaže da se učenik žalio na mučninu, a da mu je nakon toga pozlilo. Do tuče kako kaže Zeljković nije došlo, ali je S.Ć kažnjen ukorom odeljenskog starešine, te da škola nema policijsko obezbeđenje.

- Dečaci se poznaju od ranije i nisu bili u lošim odnosima. Čak je D.L inisitirao da S.Ć bude prebačen u našu školu – kaže Zeljković.

Za ponedeljak je zakazan roditeljski sastanak na kom će pored roditelja prisutvovati i učenici. Istovremeno od ponedeljka će u školi biti pojačane mere bezbednosti, što podrzaumeva intenzivnija dežurstva nastavnika.

Škola ima video nadzor, ali kako nezvanično saznajemo na snimku se ne vidi da je do tuče došlo. Čitav slučaj je prijavljen policiji koja će se dalje baviti istragom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽAS U NOVOM SADU: Učenik drugaru iz razreda pocepao slezinu

Izvor: Kurir, 09.Okt.2015

NOVI SAD - S.Ć, učenik osmog razreda u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Novom Sadu u sredu je na malom odmoru udario drugara D. L. u stomak i pocepao mu slezinu...Dečaci su se najpre koškali na času, ali niko nije ni naslutio da će doći do povrede opasne po život i da će D.L. završiti...

Nastavak na Kurir...

Učenik osmog razreda udarcem u stomak drugu pocepao slezinu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2015

Dečak S. Ć. koji je đak osmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Novom Sadu, u toku malog odmora u sredu je udario D. L. u stomak i pocepao mu slezinu...Sve je počelo koškanjem na času, ali niko nije mogao ni da zamisli da će D. L. zadobiti povrede opasne po život, piše Blic...–...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.