HAPŠENjE U KANU: Đorđevića odala porodica

Izvor: Večernje novosti, 25.Avg.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAPŠENjE U KANU: Đorđevića "odala" porodica

Detalji spektakularnog hapšenja u Kanu osumnjičenog za ubistvo Luke Radulovića. Specijalni policijski timovi iz Srbije i Evrope pratili posete njegovih najmilijih. Istražni organi: Operacija bila veoma rizična, ali i izazovna MARKO Đorđević (31), osumnjičeni za ubistvo Luke Radulovića, 18. aprila prošle godine u Beogradu, uhapšen je u petak u Kanu u Francuskoj. On je, kako "Novosti" nezvanično saznaju, lociran zahvaljujući specijalnom evropskom timu ENFAST, čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su agenti iz Slovenije, Italije i Francuske, kao i FAST tim iz Srbije, rekonstruisali kretanje Đorđevićeve porodice tokom poslednjih desetak dana. Po nalogu Srbije, crvena Interpolova poternica za Markom Đorđevićem raspisana je jula prošle godine, nakon što su operativci beogradske policije rasvetlili ubistvo Luke Radulovića (37), počinjeno 18. aprila 2018. u beogradskoj pivnici "Ispod mosta". Đorđević je osumnjičen da je likvidirao Radulovića, a Srđan Kukulj (33) se tereti za pomaganje u zločinu, pa je međunarodna poternica raspisana i za njim. PROČITAJTE JOŠ: NAJTRAŽENIJI SRBIN UHAPŠEN U KANU: Policija ga pronašla preko dece blizanaca! Prema saznanjima našeg lista, Đorđevićevom hapšenju na francuskoj rivijeri prethodilo je višemesečno traganje za njim. Krug se suzio sredinom ovog meseca, praćenjem njegove supruge i blizanaca, kao i majke i sestre, koje su u petak trebalo da se vrate u Beograd letom iz Milana. - Akcija je započela posle dojave srpskog FAST tima italijanskim kolegama u ENFAST, koje su uspele da mu uđu u trag 16. avgusta, nakon što su članovi Đorđevićeve porodice stigli na aerodrom u Milano - navodi naš sagovornik. - Prethodno je i tim iz Slovenije utvrdio da su Đorđevići u ovoj zemlji iznajmili kombi za prebacivanje od Milana do Kana. Francuski FAST tim je, potom, identifikovao vilu u kojoj se begunac odmarao s porodicom. Đorđević je ubrzo uhapšen, ali je, prema rečima našeg sagovornika, operacija bila rizična i izazovna, budući da su u vili bila deca i još tri člana porodice. Marko Đorđević je predat Javnom tužilaštvu Provanse, zaduženom za postupak njegovog izručenja Beogradu. ELITNE FORMACIJE FAST timove čine elitni, aktivni specijalci i operativci policije evropskih zemalja, koji se isključivo bave ciljanim potragama za najzloglasnijim evropskim i svetskim beguncima. Većina policija u evropskim državama ima svoje FAST timove, dok ENFAST, koji je osnovan 2010, čine ovi timovi iz zemalja članica EU, trećih zemalja i partnerskih agencija kao što su Europol, Interpol i US Maršal servis.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

DETALJI HAPŠENjA U KANU: Đorđevića "odala" porodica

Izvor: Mondo, 25.Avg.2019

Detalji spektakularnog hapšenja u Kanu osumnjičenog za ubistvo Luke Radulovića. Specijalni policijski timovi iz Srbije i Evrope pratili posete njegovih najmilijih...Foto: screenshot/youtube/AbouTravel...Marko Đorđević (31), osumnjičeni za ubistvo Luke Radulovića, 18. aprila prošle godine u Beogradu,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.