Izvor: RTS, 15.Feb.2022, 21:33

Gori stari ribnjak u Futogu, nepristupačan teren i vetar otežavaju gašenje

Veliki broj vatrogasaca gasi požar na području starog ribnjaka u Futogu kod Novog Sada. Kako RTS nezvanično saznaje, ljudskih žrtava nema, niti je ugrožena imovina ljudi.
Površinu pod rastinjem gase vatrogasaci iz Novog Sada i okolnih mesta, a angažovana su i dobrovoljna vatrogasna društva.

RTS nezvanično saznaje, ljudskih žrtava nema, niti je ugrožena imovina ljudi. 
Močvarni teren i vetar otežavaju gašenje požara, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << traje veća satima.
Komandant novosadsko-spasilačke brigade Stojan Milovac rekao je za RTS da 15 vatrogasaca sa pet vozila pokušava da lokalizuje vatrenu stihiju.
Kako je naglasio, pokušavaju da spreče da se požar proširi do vikend naselja.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naveo je na svom Instagram profilu da je požar zahavatio površinu od sedam hektara.
Već godinama na tom području dolazi do požara zbog neodgovornog paljenja rastinja. 
Prema Vučevićevim rečima, svake godine je reč o ljudskom faktoru.
Vučević je apelovao na one koji pale rastinje da, kako je naglasio, prestanu sa uništavanjem sopstvene zemlje i dovođenja u opasnost svojih bližnjih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.