Glumica Iva Ilinčić dala detaljni iskaz tužilaštvu protiv Aleksića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 10:40

Glumica Iva Ilinčić dala detaljni iskaz tužilaštvu protiv Aleksića

Nakon saslušanja glumice Ive Ilinčić u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, njeni advokati preneli su novinarima kako je svedočila u istrazi protiv profesora glume Miroslava Miku Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i polno uznemiravanje svojih učenica.

Ilinčić je nakon više od četiri sata svedočenja, iz Palate pravde izašla sa svojim advokatima i ocem, ali nije davala izjavu medijima.

Advokati Jugoslav Tintor i Denis Bećirić preneli su da je Ilinčić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dala detaljan i preciziran iskaz tužilaštvu koji će se u daljem toku postupka koristiti kao dokaz u ovom postupku.

Ukazali su da zbog tajnosti istrage detalje njenog svedočenja ne mogu da prenose javnosti, ali su optimistični po pitanju ishoda ovog postupka protiv Aleksića.

Oni su pozdravili interesovanje medija jer smatraju da posle ovog slučaja "više ništa neće biti isto", i apelovali za razumevanje i opreznost u izveštavanju zbog osetljivosti slučaja i žrtava koje nisu spremne da kao Iva i Milena izađu u javnost.

Naveli su da sledeće nedelje očekuju saslušanje drugih oštećenih devojaka od kojih oni zastupaju još dve.

Ivin otac, takođe advokat, koji ju je jutros dopratio u tužilaštvo, po želji ćerke je napustio saslušanje.

Ona je iskaz dala u svojstvu oštećene, kao jedna od devojaka koja je prijavila Aleksića, a pre nje je juče svedočila njena koleginica Milena Radulović.

Radulović je juče oko pet sati davala iskaz pred tužiocem.

Detaljno je ispričala sve što je preživela dok je bila u njegovoj školi glume "Stvar srca", a na kraju je odgovarala i na pitanja Aleksićevog branioca.

Radulović je prethodno u ispovesti javnosti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Nakon njene ispovesti još devojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu. Određen mu je pritvor do 30 dana. Profesor glume osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otac Ive Ilinčić za N1: Krenuli smo u borbu, mislim da će biti dosta svedoka

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2021

Posle Milene Radulović, i glumica Iva Ilinčić u Palati pravde dala je iskaz tužilaštvu na osnovu prijave koju su ona i još nekoliko devojaka podnele protiv učitelja glume Miroslava Aleksića. Njen otac, advokat Srđan Ilinčić, rekao je za N1 da misli da će biti dosta svedoka, jer se svakodnevno...

Nastavak na N1 televizija...

BOLNO SVEDOČENJE IVE ILINČIĆ: Gledala sam Miku kao oca, a zlostavljao me godinama! ČITAJTE U KURIRU

Izvor: Kurir, 22.Jan.2021, 08:00

Mlada glumica juče je četiri sata svedočila u Višem tužilaštvu o torturi reditelja Miroslava Aleksića, koji ju je prvi put napastvovao dok je bila maloletna

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.