Izvor: RTS, 04.Jun.2021, 02:47

Eksplozije u fabrici "Sloboda" u Čačku, radnici i građani evakuisani, nema povređenih

Još nije poznat uzrok nesreće, a situacija se polako smiruje. Svi radnici su evakuisani, kao i građani koji žive u blizini fabrike i nema povređenih. Najbitnije je da nema žrtava, rekao je gradonačelnik Čačka za RTS. Vatrogasci čekaju da se steknu uslovi kako bi ušli u fabriku.
Serija detonacija u čačanskoj fabrici "Sloboda" počela je nešto pre dva časa izjutra, ali još nema informacija o uzrocima nesreće.

Detonacije su se povremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čule oko pola šest, ali znatno ređe i manjeg intenziteta i reporteri RTS-a na licu mesta kažu da se situacija smiruje. 
Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, izjavio je za RTS da nema žrtava i povređenih, da je oko šezdeset radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a negde oko pola tri evakuisana su i četiri radnika, koja su se od eksplozija sklonila u podrum.
"Oko pola dva su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu se dogodili u proizvodnim halama", rekao je Todorović za RTS.
Inače, magacin se nalazi na nekih 800 metara od ulazne kapije. 
Sektor za vanredne situacije mobiliše ekipe za spasavanje i apeluje na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća kako se ne bi izlagali nepotrebnom riziku.
Vatrogasno-spasilačke ekipe, sa devet pripadnika i tri vozila, kao i vatrogasna vozila fabrike "Sloboda" sa deset radnika nalaze se ispred fabrike i intervenisaće kada se steknu uslovi, saopšteno je iz Sektora za vanredne situacije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vojni helikopteri završili današnje angažovanje na gašenju požara u "Slobodi" Čačak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2021

Helikopteri Vojske Srbije završili su današnje angažovanje na gašenju požara u fabrici "Sloboda" u Čačku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane...Helikopteri Vojske Srbije obavili su tokom današnjeg dana ukupno 50 naleta i izbacili 110.000 litara vode na deo kruga fabrike „Sloboda“ u Čačku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.