Eksplozija u Industriji mesa Matijević, stradala jedna osoba

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Industriji mesa "Matijević", stradala jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a jedna povređena u eksploziji koja se dogodila u kotlarnici Industrije mesa "Matijević" u Novom Sadu.
Ekipa Hitne pomoći poziv je dobila oko 12 časova.

U eksploziji je stradao muškarac (1962) sa područja Bačkog Petrovca koga je ekipa Hitne pomoći pronašla na licu mesta bez znakova života.
Lekari su mogli samo da konstatuju smrt, potvrdili su iz Hitne pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za RTS.
Novosađanin (1974) je zadobio povrede oka i zbrinut je na novosadskoj Klinici za očne bolesti.
S. T. je zadobio povrede rožnjače, a posle kompletne dijagnostike i oftalmološkog pregleda pušten je na kućno lečenje uz odgovarajuću terapiju, saopštio je Klinički centar Vojvodine.
U toku je uviđaj koji obavljaju javni tužilac i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je MUP.
Oglasila se i Industrija mesa "Matijević" koja je istakla da je iz još neutvrđenih razloga došlo je do eksplozije u kotlarnici dodajući da to postrojenje poseduje sve potrebne dozvole i preglede ispravnosti opreme pod pritiskom. Navode da je u toku utvrđivanje uzroka nesreće.
"Izražavamo žaljenje zbog ovog nemilog događaja i preduzimamo sve da pomognemo unesrećenim radnicima i njihovim porodicama", navodi se u saopštenju Industrije mesa "Matijević". 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EKSPLOZIJA KOTLA U INDUSTRIJI MESA “MATIJEVIĆ”: Poginuo radnik, kolega zadobio povrede oka

Izvor: Večernje novosti, 22.Jul.2019

U pogonu industrije mesa „Matijević“ u Novom Sadu, danas se dogodila nesreća u kojoj je jedan radnik poginuo, dok je jedan zadobio povrede oka U pogonu industrije mesa „Matijević“ u Novom Sadu, danas se dogodila nesreća u kojoj je jedan radnik poginuo, dok je jedan zadobio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.