Policija je u planinama pronašla helikopter, usledila je AKCIJA u kojoj su uhapšeni SRPSKI VOJNI SPECIJALCI (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 23.Feb.2018, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija je u planinama pronašla helikopter, usledila je AKCIJA u kojoj su uhapšeni SRPSKI VOJNI SPECIJALCI (VIDEO)

Logistički tim sve kontrolisao.

Španska policija uhapsila je 18 ljudi, uključujući dva bivša srpska vojna pilota, nakon što je razbila međunarodni lanac trgovine drogom.

Uhapšeni piloti, za koje se navodi da su Srbi, su stručnjaci za noćno letenje na niskim visinama i bez osvetljenja kako bi izbegli da budu primećeni, piše Eurovikli njuz.

FOTO: EUROWEEKLY NEWS PRINTSCREEN

Španska civilna garda presrela je dva helikoptera i uhapila 18 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ljudi u operaciji Andaluzija Seranija. Operacija je započela 2017. godine kada je otkriven sakriveni helikopter u planinama Seranija de Ronda u Andaluziji.

Drugi helikopter pronađen je 9. decembra u Kabezaz de San Huan kada je izvršio "narko-let" od Sevilje do Maroka. Nakon otkrića drugog helikoptera, izvršena su četiri pretresa u provincijama Malage i Sevilje.

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Kako se navodi, međunarodna narko-organizacija imala je logistički tim koji je bio zadužen za održavanje helikoptera i goriva, kao i mehaničare koji su ih kontrolisali.

Moćni i lagani avioni, proizvedeni u Nemačkoj, poseduju kapacitet za nekoliko putnika, ali su ih trgovci drogom prilagodili da transportuju i do 900 kilograma droge.

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Zaplenjena su tri vozila, brojni mobilni telefoni, instrumenti za letenje, mašine za brojanje kovanica, nakit, satovi visoke vrednosti i 18.000 evra zajedno sa brojnom dokumentacijom.

Svi pritvoreni treba da se pojave pred sudom, a imena srpskih pilota za sada nisu objavljena.

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Godine 2015. u planinama andaluzije srušio se jedan krijumčarski helikopter koji je leteo bez osvetljenja kako bi izbegao Špansku civilnu gardu.

Pilot je poginuo, a kasnije je albansko Ministarstvo odbrane potvrdilo da se radi o njihovom oficiru koji je tražio otpust od 12. do 31. januara ali ne i dozvolu za putovanje u inostranstvo.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.