Državljanka Srbije pokušala da prošvercuje skupoceni sat: Kupila tati sat od 1,5 miliona

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanka Srbije pokušala da prošvercuje skupoceni sat: Kupila tati sat od 1,5 miliona

Carinski službenici su 21. marta 2018. godine na aerodromu „Nikola Tesla“ sprečili pokušaj da se u zemlju unese neprijavljen skupoceni sat „Rolex Oyster Perpetual Yacht Master II“, čija je vrednost procenjena na gotovo 1.5 milion dinara.

Luksuzni sat je pokušala da prokrijumčari 28-godišnja srpska državljanka koja je letom iz Kanade doputovala u Beograd.

Putnica je zaustavljena kada se uputila ka tzv. „zelenom kontrolnom prolazu“ namenjenom putnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Tokom rentgenske kontrole njenog prtljaga, primećeni su obrisi kutije za koju je ubrzo potvrđeno da je reč o originalnoj kutiji za ''roleks'' koji se u njoj i nalazio.

Nakon što su sat pronašli u prtljagu, putnica je carinicima rekla da je u pitanju poklon za oca i da nije znala kolika je njegova vrednost.

Podsećamo da državljani Srbije, bez plaćanja dažbina u zemlju mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra za svoje lične potrebe, dok se predmeti čija vrednost prelazi taj iznos moraju prijaviti i za njih se moraju platiti predviđene dažbine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.