Devojčici stalo srce u vrtiću, lekari uspeli da je povrate

Izvor: RTS, 03.Dec.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčici stalo srce u vrtiću, lekari uspeli da je povrate

Jednogodišnjoj devojčici koja je iz vrtića u Vrčinu bez znakova života dovezena u Institut za majku i dete u Beogradu lekari su uspeli da pokrenu srce, potvrđeno je RTS-u. Devojčica je priključena na veštačka pluća i lekari se bore za njen život.
Devojčica je bila na privikavanju u vrtiću "Lane" u Vrčinu, a posle spavanja, vaspitačica i majka nisu mogli da je probude.
Oživljavanje je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke.
U saopštenju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" navodi se da je devojčica od godinu dana primljena oko 13 časova, bez spontane srčane radnje i disanja.
Lekari Intenzivne nege Pedijatrijske klinike su nastavili reanimaciju i uspeli da pokrenu srce.
"Dete je na mehaničkoj ventilaciji, na takozvanim 'veštačka plućima'. Uzroci koji su doveli do ovog stanja za sada nisu poznati. Uzeti su uzorci za analize", navodi se u saopštenju Instituta za majku i dete.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DOKTORI USPELI DA OŽIVE DEVOJČICU (1): Beba iz vrtića u Vrčinu reanimirana, lekari se bore za njen život!

Izvor: Večernje novosti, 03.Dec.2018

Jednogodišnja devojčica D. B. nije se probudila posle podnevnog odmora u vrtiću "Lane" u Vrčinu. Sestra u objektu i lekari je reanimirali i stavili na aparate Životna drama odigrala se u ponedeljak u vrtiću "Lane" u beogradskom naselju Vrčin! Posle spavanja, vaspitačica...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.