Devojčica koju je povredio staford  na kućnom lečenju

Izvor: Blic, 26.Okt.2011, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica koju je povredio staford na kućnom lečenju

Trogodišnja Lara P, kojoj je 11. oktobra dok je na Karaburmi šetala sa bakom pas rase staford terijer odgrizao uvo, u petak je puštena iz bolnice. Staford je zadržan u karantinu za agresivne pse u beogradskom naselju Ovča, gde će narednih dana biti odlučeno da li će pas tu i ostati.

Prema rečima ORL hirurga dr Aleksandra Ugrinovića, koji ju je operisao, devojčica je puštena u odličnom stanju, i psihičkom i fizičkom, a novo previjanje je zakazano u sredu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Dobro se oseća i psihički i fizički. Danas smo je previli, rana lepo izgleda. Sve zarasta, još nije potpuno, ali će uvo ostati celo. O veličini ožiljka još je rano govoriti, ali očekujem da će biti minimalan. Sačekaćemo još šest meseci da bi se videlo sve kako treba - priča dr Ugrinović.

Staford terijer koji je napao malu Laru trenutno se nalazi u karantinu za agresivne pse u Ovči, a ovih dana treba da ga obiđe i komisija Kinološkog saveza koja će dati konačan sud o tome da li pas treba da bude vraćen vlasniku ili trajno zadržan u karantinu.

- Procedura nalaže da Kinološki savez najpre utvrdi stepen agresivnosti psa, pa ukoliko se utvrdi da je veoma opasan za okolinu, biće trajno zadržan u karantinu. Takođe, da bi opasan pas iz karantina bio vraćen vlasniku, mora se utvrditi i da li je isti vlasnik ispoštovao svu neophodnu proceduru kada je u pitanju držanje opasnih pasa - kaže za "Blic” načelnica Veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin.

Grad Beograd nedavno je usvojio "No kill” strategiju, što znači da se psi mogu usmrtiti samo u slučaju medicinski opravdanih razloga. Agresivni psi koji napadnu i povrede čoveka trajno se zadržavaju u karantinu, što se očekuje i u ovom slučaju, ali procedura nalaže da Kinološki savez potvrdi njihovo zbrinjavanje.

Povezane vesti: Posle napada psa: hirurzi Lari napravili uho, ožiljak će biti skoro neprimetan Mislila sam da će pas rastrgnuti moju devojčicu Grad će sklanjati pse lutalice i kontrolisati vlasnike Devojčici prišiveno uvo, vlasnik psa uhapšen Gest opštine Surčin vratio osmeh na lice devojčice koju su napali psi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.