Danas ročište o oduzimanju kuće Ulemeku

Izvor: Politika, 22.Dec.2010, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas ročište o oduzimanju kuće Ulemeku

BEOGRAD – Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas će biti održano ročište po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal za trajno oduzimanje dela kuće Miloradu Ulemeku Legiji, četiri puta pravosnažno osuđenom na po 40 godina zatvora.

Glavno ročište u ponovljenom postupku zakazano je za 15.00 u sudnici u Okružnom zatvorU u Beogradu, a predviđeno je da Ulemek da iskaz video vezom iz zatvora u Požarevcu, gde služi jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina.

Apelacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Specijalnog suda od 20. maja kojom je Ulemeku trajno oduzet deo kuće u beogradskom predgrađu Filmski grad, površine 178 kvadratnih metara, i predmet vratio na ponovno suđenje zbog bitnih povreda postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

„Nesporno je utvrđeno da su prihodi Ulemeka, prema izveštaju Bezbednosno informativne agencije (BIA), bili značajno manji od 374.409 tadašnjih nemačkih maraka koliko je platio kuću”, obrazložio je 20. maja presudu sudija Velimir Lazović.

Ulemeku je kuća oduzeta po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela kojim je predviđen obrnuti teret dokazivanja po kojem je na optuženom da dokaže kako je imovinu stekao legalnim putem i da je vrednost imovine u skladu sa njegovim zakonitim primanjima.

Apelacioni sud je uvažio žalbu Ulemekovog advokata Slobodana Milivojevića, ukinuo presudu i naložio ponovljeno suđenje zbog bitnih povreda postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja na prvom suđenju.

U rešenju Apelacionog suda navodi se da je Specijalni sud u provostepenom postupku morao da utvrdi da li je Ulemek, kao što je odbrana tvrdila, prethodno ustupio stan poslodavcu (DB-u).

Bivši pukovnik Državne bezbednosti Milorad Ulemek je četiri puta pravosnažno osuđen na po 40 godina zatvora, a sud je u postupku za oduzimanje imovine uzeo u obzir presudu u predmetu „Zemunski klan” u kojoj je Ulemek osuđen kao vođa kriminalne grupe koja je izvršila 18 ubistava, tri otmice i dva teroristička napada.

Beta

objavljeno: 22/12/2010

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Od danas Beovoz saobraća do Inđije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2010

BEOGRAD -..Vozovi gradske železnice "Beovoz" od danas saobraćaju i na relaciji od Novog Beograda do Inđije, saopštile su Železnice Srbije...Trasa "Beovoza" koji je do sada saobraćao između Novog Beograda i Stare Pazove produžena je do Inđije...Iz stanice "Inđija" voz polazi ka Novom Beogradu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.