Dan RTV-a obeležen u novoj zgradi - dodeljene godišnje nagrade i nagrada Slavuj Hadžić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 15:36

Dan RTV-a obeležen u novoj zgradi - dodeljene godišnje nagrade i nagrada "Slavuj Hadžić"

U susret rođendanu Radio-televizije Vojvodine, 29. novembru, danu kada će Radio pokrajinskog javnog servisa napuniti 71 godinu, a Televizija obeležiti 45 godina postojanja, danas su, u novoj zgradi te medijske kuće, tradicionalno dodeljene godišnje nagrade i nagrada “Slavuj Hadžić”.

RTV je svoj dan, prvi put, obeležila u modernom zdanju na Mišeluku, ali u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, zvaničnim merama i preporukama koje su na snazi.

Prisutnima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su se obratili predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine prof.dr Jova Radić i generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica, koji su se složili u oceni da je RTV, u godini koja je na izmaku, i pored teških uslova rada zbog pandemije Kovid-19, ostvarila, u punom smislu, misiju javnog medijskog servisa. Oni su, takođe, naglasili da će ova, 2020. godina, ostati zabeležana po tome što je smo počeli da radimo iz novoizrađene zgrade, ali i upamćena po tome što se Radio-televizija Vojvodine vratila u porodicu evropskih radio-televizijskih kuća, pridruženim članstvom u Evropsku radiodifuznu uniju ( EBU, The European Brodcasting Union ) i što je spremna da, u najkraćem roku, pokrene funkcionisanje Podunavskog medijskog portala.

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica, potom je dodelio godišnje nagrade kolegama, koji su se istakli po izuzetnom zalaganju i postizanju zavidnih rezultata u radu. Ovogodišnji laureati su: urednik sa posebnim autorskim doprinosom Sanja Homa, producent multimedijalnih sadržaja Sanja Popović, rukovodilac odeljenja radijske i audio tehnologije Endre Šereš, direktor Centra za korporativnu bezbednost mr Branislav Đurić i direktor Direkcije za upravljanje nepokretnostima RTV mr Marijana Divljak.

Zadovoljstvo i sreću zbog dobijene nagrade nije krila direktorica Direkcije za upravljanje nepokretnostima RTV mr Marijana Divljak, čiji su rezultati rada vezani za izgradnju i opremanje nove zgrade.

“Radio-televizija Vojvodine prepoznala je trud i rad u prethodne četiri godine. Evo je emotivan momenat za mene, jer su, pre četiri godine, na ovom mestu gde sada dodeljujemo nagrade bile ruševine od bombardovanja”, kazala je Divljakova.

Nagradu “Slavuj Hadžić”, koju Radio-televizija Vojvodine dodeljuje za celokupan rad u oblasti filmskog, medijskog i obrazovnog rukopisa i doprinosa našoj kulturi, ove godine, dobio je reditelj i novinar Goran Vukčević.

“Gotovo 30 godina radim u ovoj medijskoj kući i skoro čitav moj opus vezan je za nju i ona je, uvek, prva stala iza mojih projekata. Nagrada mi je utoliko draža što sam poznavao g. Hadžića, koji je čitav svoj vek radio sa radošću, što se i prenosilo na one koje su pratili njegov rad”, izjavio je Vukčević.

O GORANU VUKČEVIĆU, DOBITNIKU NAGRADE “SLAVUJ HADŽIĆ”

Reditelj i novinar Goran Vukčević autor je veoma značajnih serijala i kapitalnih projekata naše Kuće. „Bukvar pravoslavlja“ (1991-1997) predstavlja prvu saradnju nacionalne TV i Srpske pravoslavne crkve gde je upriličena nesvakidašnja saradnja episkopa bačkog g.Irineja i Vukčevića koji je uobličio ovaj serijal i režirao 102 epizode od ukupno snimljenih 130.

Autor je brojnih serijala u Dokumentarno-obrazovnom programu RTV, među kojima se posebno ističu putopisi o manastiru Hilandaru i drugim svetinjama monaške republike Svete Gore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.